reflü

Mide asidinin, yemek borusuna geri kaçmasıyla oluşan reflü hastalığı (gastroözefageal reflü) toplumda giderek artıyor. Haftada bir defa reflü nedeniyle sorun yaşayanların sayısı toplumun yaklaşık % 20’sini oluşturuyor. Beslenme ve yaşam tarzında yapılacak değişikliklerle hastalığın etkisi azaltılabiliyor. Memorial Kayseri Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Uz. Dr. İbrahim Kemal Özdemir, reflüye neden olan faktörler...
Kurban etinin kahvaltı dahil neredeyse 3 öğün tüketildiği bayram sofralarında, aşırı et tüketimi ve düzensiz beslenmeye bağlı olarak Reflü şikayetleri de artış gösteriyor. Emsey Hospital Gastroentoroloji Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Levent Demirtürk, sadece mide hassasiyeti ve reflü şikâyeti olan bireylerin değil, sağlığına dikkat eden herkesin bu dönemde aşırı et tüketiminden...
Son yıllarda görülme sıklığı gittikçe artan gastroözofageal reflü hastalığı, göğüste yanma, ağza acı ve ekşi su gelmesi gibi klasik belirtilerle kendini gösterebiliyor. Reflüden korunmak için; kahve, çikolata, alkol ve yağlı besinler gibi şikayetleri artıran yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor. Memorial Kayseri Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Alper Yurci, reflü hastalığı ve...
12