Atilla Aytaç: “Hayır benim memurlarım suçludur”

Atilla Aytaç: “Hayır benim memurlarım suçludur”
Yayınlama: 15.01.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:33
A+
A-

Adalar belediyesinin görevi kötüye kullanma suçlarından yargılanıp tüm suçlamalardan beraat eden memurlarına belediye başkanı “Hayır benim memurlarım suçludur” diyerek itiraz etti!

Atilla Aytaç: "Hayır benim memurlarım suçludur"

Adalar belediyesinin katı atık toplama ihalesinde görevi kötüye kullanma, edimin ifasına fesat karıştırma suçlarından yargılanan ve Adalar Asliye ceza mahkemesinin tüm memurlara beraat verdiği karara Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç “Hayır benim memurlarım suçludur” diye itiraz ederek Adalar Asliye Ceza mahkemesinin tüm memurlar hakkındaki beraat kararını istinaf mahkemesine taşıdı. İki bilirkişi raporunun memurların lehine olmasına rağmen.

Adalar Kaymakamlığının 12/04/2013 tarih ve 3 sayılı soruşturma izni verilmesine dair karara istinaden Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmada, Adalar belediyesi memurlarından Mehmet Tutkan, Şerafettin Sönmez, Mürsel Ayrancı, Doğan Uluç, Yavuz Elma, Muttalip Altun, Kasım Turan, Hatice Atalay ve Ahmet Türk haklarında Görevi Kötüye Kullanmak suçundan kamu davası açılmış ancak Adalar Asliye Ceza mahkemesi TCK 257 maddesinde açıklanan Görevi Kötüye Kullanmak suçunun unsurlarının oluşmadığı, TCK 236/2 maddesinde açıklanan Edimin İfasına Fesat Karıştırma suçunun oluşmadığı anlaşıldığından tüm sanıkların Görevi Kötüye Kullanmak suçundan BERAATLERİNE karar vermişti.

Ancak belediye başkanı Atilla Aytaç, Adalar Asliye Ceza Mahkemesinin beraat kararına “Hayır benim memurlarım suçludur” diyerek itiraz edip aklanmış memurlarına suçlu damgası vurarak ceza aldırmak isteyen bir başkan olarak tarihe geçti.

MEMURLARIN ÇOĞU ŞUAN AKTİF GÖREVDE

Adalar belediye başkanının çıkan beraat kararına itiraz ettiği memurların bazıları şuan Adalar Belediyesinde aktif olarak çalışıyor. Hatta yeni hazırlanan çöp ihalesinin (ALTAŞ firmasının Katı atık ihalesi) dosyasını hazırlıyor.

Mehmet Tutkan (Fen İşleri Müdürlüğü), Mürsel Ayrancı (Emekli), Doğan Uluç(Kartal Belediyesi), Yavuz Elma, Muttalip Altun (Zabıta), Kasım Turan (Destek Hizmetler Müdürü), Hatice Atalay, (zabıta), Ahmet Türk (İmar Müdürlüğü Mıntıka Mühendisi)…Bu memurlar arasındaki Kasım Turan şuan Adalar Belediyesinin bütün ihale dosyalarını hazırlayan memur!

Adalar Belediyesinin kendi çalışan memurlarının beraat etmemeleri için yaptığı bu sözüm ona hukusal uygulamayı, Türkiye’nin hiçbir ilinde, ilçesinde, beldesinde olmuş, görülmüş, duyulmuş şey değildir. Belediyenin böylesi bu olay karşısında memurlarını savunması için elinden geleni yapması ve hatta belediye avukatlarını memurlarının savunmalarını yapmaları için görevlendirmesi gerekirken, memurların beraat etmelerine vesile olacak bilirkişi ve müfettiş raporlarına itiraz eden/ettiren ilk belediye olarak tarihe geçmiştir.

SUÇLU OLDUĞUNA İNANDIĞINIZ MEMURLARINIZI NEDEN GÖREVDE TUTUYORSUN?

Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, madem memurlarınızı yargının karşısına dikmek, mahkemeye çıkartmak ve ceza aldırmak için çaba gösteriyorsunuz, memurlarınızın suç işlediğine inancınız tam, niçin halen bu personelleri aktif görevde çalıştırıyorsunuz? Bu personel arasında birim amirleri bulunmakta ve çalışmaktadırlar. Suçlu olduklarına inancınız tam olan bu personelleri, aklanıncaya kadar da olsa niye görevden almıyorsunuz? Neden hala katı atık ihalesinden suçlu olduğuna inandığınız memurunuza yeni katı atık ihale dosyası hazırlatıyorsunuz?

Şükrü Abanoz

BİLİRKİŞİ RAPORU

Büyütmek için üzerlerini tıklayın

Atilla Aytaç: "Hayır benim memurlarım suçludur" Atilla Aytaç: "Hayır benim memurlarım suçludur" Atilla Aytaç: "Hayır benim memurlarım suçludur" Atilla Aytaç: "Hayır benim memurlarım suçludur" Atilla Aytaç: "Hayır benim memurlarım suçludur" Atilla Aytaç: "Hayır benim memurlarım suçludur" Atilla Aytaç: "Hayır benim memurlarım suçludur" Atilla Aytaç: "Hayır benim memurlarım suçludur" Atilla Aytaç: "Hayır benim memurlarım suçludur" Atilla Aytaç: "Hayır benim memurlarım suçludur"

 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 6 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.