Atilla Aytaç topladığın paraları ne yaptın!

Atilla Aytaç topladığın paraları ne yaptın!
Yayınlama: 04.07.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:31
A+
A-

Adalar Belediyesi’ne ait ekiplerin adaların çöpünü toplayıp yasak olmasına rağmen Büyükada’ya taşıyıp burada yaktığı anlar görüntülendi. Vatandaşların kaydettiği görüntülerde belediyenin suç işlediği açıkça görülüyor

24’e gelen görüntülerde Adalar Belediyesi’nin herkesin gözü önünde çevre katliamına yol açtığı ortaya çıktı. Yasa gereği Adalar Belediyesi’nin adada topladığı çöpü Şile’deki İBB’nin çöp döküm alanına götürmesi gerekiyor. Ancak masraf yapmak istemeyen belediye Büyükada’da topladıkları çöpü yakma yöntemine başvuruyor.

Aslında rotanın Maltepe sahili olması gereken çöpler gemiye yüklenerek Büyükada’ya götürülüyor ve belediye tesislerinde depolama tesisinde biriktirilip ardından ateşe veriliyor. Bölgeden yükselen yoğun siyah duman çevre kirliliğine neden oluyor. Çevreye duyarlı vatandaşlar  Belediye Başkanı Atilla Aytaç’ı bu konuyla ilgili defalarca uyardı ve şikayette bulundu. Ancak Aytaç çöp yakma işleminden geri adım atmadı. Sırf masraf yapmamak için çevreye zarar vermeye devam etti.

Adalılardan aldığın paraları ne yaptın!

Adalar, kentsel ve doğal sit alanı ilan edilmiştir. Bu alanlara moloz ve inşaat atıkları dökülemez, geçici olarak bile olsa depolanması yapılamaz. Bu nedenle Adalar Belediye Meclisi tarafından her yıl yayınlanan ücret tarifesi ile m3 başına hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının anakara depolama alanına taşınması için vatandaşlardan ücret almaktadır. Anlaşılacağı gibi Adalar Belediyesi topladığı çöpü anakaraya dökmek için adalılardan ücret almaktadır. Peki çöp Adalar’a dökülüp yakıldığına göre adalılardan alınan ücret ne oldu. Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç’a sormak lazım!

Atilla Aytaç topladığın paraları ne yaptın!

 

CHP’li belediyeler döneminde Kınalıada Taşocakları çöplüğe döndü!

Kınalıada’ya 4000 kamyon (40000 m3)  kimyasal atıklar, tıbbi malzemeler, inşaat atıkları dökerek ve bunların paralarını adalılardan anakaraya dökeceğim diye tahsil eden ve aldığı paraları ne yaptığını açıklayamayan ayrıca aynı şekilde Büyükada, Heybeliada ve Burgazadası’na moloz dökerek Adalar’ı moloz döküm yerine çeviren Farsakoğlu’ndan sonra Atilla Aytaç  kaçak molozcu Dr. Mustafa Farsakoğlu’nun izinden gidip işi bir üst seviyeye taşıyıp suç delili bırakmadığı görülüyor.

Video :TV24

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.