Bakırköy, Şile, Adalar, Sarıyer, 39 ilçede durduruldu!

Bakırköy, Şile, Adalar, Sarıyer, 39 ilçede durduruldu!
Yayınlama: 16.07.2023
A+
A-

Bakırköy, Şile, Adalar, Sarıyer, İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi uygulaması İstanbul’un 39 ilçesinde durduruldu! İstanbul genelinde 10 ilçede uygulanan yabancılara oturum izni verilmemesi uygulaması 39 ilçeye yayıldı.

Artık sağlık eğitim ve uluslarası ticaret gibi zorunlu haller dışında, ikinci bir karara kadar göçmenlere oturum izni verilmeyecek. Göç dalgası ve sorunlarına çare bulundu. Zorunlu haller dışında yabancı uyruku şahıslara oturum izni durduruldu.


Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 yılı verilerine göre Türkiye’de 5 milyon 400 bin yabancı uyruklu şahıs yaşıyor. İstanbul 1 milyon 294 yabancı göçmenle bu illerin başında geliyor.


1 milyon 294 bin 124 yabancı uyruklu insan İstanbul nüfusunun %8’ine denk geliyor.


İstanbul’un yabancı nüfusu içerisinde yine resmi rakamlara göre 535 bin 25 kişiyle suriyeliler başı çekiyor. İçişleri Bakanlığı’nın nüfusu 20 milyonu geçen Megakent için 10 ilçede yabancı şahıslara oturum izni verilmemesi uygulaması, geçtiğimiz mart ayında 39 ilçeye kaydırıldı.


Artık sağlık, eğitim, uluslarası ticaretten kaynaklı zorunlu haller dışında, göçmenlere ikamet izinleri ikinci bir karara kadar verilmeyecek. Diğer yandan son iki haftadır 5 bini aşkın düzensiz göçmeni yakalayıp geri gönderme merkezine teslim eden İstanbul polisinin de çalışmaları sürüyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.