Bedeni 14 yıl sonra Heybeliada’da toğrağa verildi

Bedeni 14 yıl sonra Heybeliada’da toğrağa verildi
Yayınlama: 26.09.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

Ölümünün ardından bedeni doktor adaylarının eğitimi için İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne bağışlanan Doç. Dr. Kriton Dinçmen, 14 yıl sonra düzenlenen törenle İstanbul Heybeliada’da toprağa verildi.

Yasemin, Ümit ve Başar adında üç manevi çocuğu bulunan ve 27 Ağustos 2008 günü tedavi gördüğü Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybeden Kriton Dinçmen’in bedeni, diseksiyon çalışmaları için yıllarca Anatomi Bilim Dalı öğrencileri tarafından kadavra olarak değerlendirildi. Dinçmen’in naaşı dün üniversiteden alınarak, eşi Reyhan Dinçmen, manevi evlatları, sevenleri, eski mesai arkadaşları, eski öğrencileri ve doktor adayları tarafından dün Heybeliada Rum Ortodoks Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Heybeliada’da 1924 yılında doğan Kriton Dinçmen, 1948 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Dinçmen, bir süre psikiyatri kliniğinde başasistan olarak çalıştı. 1961’de Amerika’ya giderek New Jersey Monmouth Medical Center’de dinamik psikiyatri alanında çalıştı. Türkiye’ye 1965 yılında dönerek Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesin’de çalışmaya başladı. 1982-1994 yılları arasında Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu (Psikiyatri) Başkanlığı, 1990-1999 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nde öğretim üyeliği yaptı. Roman, şiir, mitoloji, tarih, psikiyatri alanlarında da çok sayıda kitabı bulunuyor.

Bedeni 14 yıl sonra Heybeliada'da toğrağa verildi Bedeni 14 yıl sonra Heybeliada'da toğrağa verildi Bedeni 14 yıl sonra Heybeliada'da toğrağa verildi Bedeni 14 yıl sonra Heybeliada'da toğrağa verildi

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.