Beykoz Üniversitesi 10’uncu yılını başarı tablosuyla kutluyor

Beykoz Üniversitesi 10’uncu yılını başarı tablosuyla kutluyor
Yayınlama: 06.08.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:31
A+
A-

2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olarak temelleri atılan Beykoz Üniversitesi, kuruluşunun 10’uncu yılını başarı tablosuyla kutluyor.

Beykoz Üniversitesi 10’uncu yılını başarı tablosuyla kutluyorÖnlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerini uygulamalı ve kişiye özel eğitim programlarıyla iş hayatına hazırlayan üniversite; 21’inci yüzyılın gereksinimlerine uyum sağlayacak mezunlar yetiştirmek için öğrencilerine ‘Liderlik’ten ‘Yaratıcı ve Yenilikçi Düşünce Geliştirme’ye kadar 12 alanda yetkinlik kazandırıyor. Bunun sonucu olarak da 165 Yükseköğretim Kurumu’nun yer aldığı 2017 DGS Değerlendirme Raporu’nda yüzde 79.2 başarı oranı ile 2’inci sırada yer alan üniversite, 47 Vakıf Yükseköğretim Kurumu arasında ise 1’inci oldu.

2007 yılında TÜRLEV’in (Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı) açılmasının ardından 2008’de lojistik sektörüne nitelikli insan kaynağı yetiştirme motivasyonu ile Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olarak temelleri atılan Beykoz Üniversitesi, 10’uncu yılını kutluyor. Kısa sürede eğitim-öğretimde fark yaratmayı başaran üniversite, bünyesinde 4 fakülte, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu barındırıyor. Üniversite, 46 bölüm ve alanında uzman kadrosuyla öğrencilerine istihdam, mezun olmadan mesleki tecrübe, staj ve dil öğretimi gibi fark yaratan unsurlarla sesleniyor. Eğitim-öğretim alanında sunduğu avantajlarla modern çağa yön veren öğrenciler yetiştiriyor. Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, başarılarla dolu bir 10 yıl geçirdiklerini belirterek, eğitim ve öğretim alanındaki atılımlarına hız kesmeden devam edeceklerini söyledi. “İyi bir üniversite sizi geleceğe taşır” diyen Durman, ünlü eğitim bilimci John Dewey’in “Eğitim hayata hazırlık değil; hayatın kendisidir” sözünü motto olarak belirlediklerini dile getirdi. Durman, şöyle devam etti: “Öğrencilerimizin yalnızca bilmek için değil, uygulamak için öğrenmeleri gerektiğine inanıyoruz. Akademik kadromuz sektörle iç içe bir yaklaşımla ders içeriklerini oluşturuyor, bölümlerin tasarımında da iş dünyasının ihtiyaçlarından faydalanıyoruz.”

Yurt dışı eğitimli nitelikli kadro

Beykoz Üniversitesi’nin 10 yıl gibi kısa bir sürede fakülte ile bölüm sayılarını artırdığına dikkat çeken Durman, “Uzmanlık alanı olan lojistiğin dışında da eğitim vermeye başladık. Türkiye’de çok az sayıda üniversitede olan ‘Dijital Oyun Tasarımı Bölümü’ bunlardan biri. Ayrıca Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Lisansüstü Programlar Enstitüsü’nü açtık ve burada İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yüksek Lisans Programı gibi iki farklı program sunuluyor. Akademik kadromuza başarılı isimler dahil ettik. Hocalarımız yurt dışında eğitim gören akademisyenler ve şimdi her biri Beykoz Üniversitesi’nde birçok alanda ders veriyor” dedi. Öğrencilerin bilgi ve tecrübeyle beslendiğini anlatan Durman, oluşturdukları bu nitelikli kadroyla nitelikli öğrenciler yetiştireceklerini söyledi. “Teknoloji çağının gereksinimlerini karşılayan bir üniversite kurduk” diyen Durman, “Öğrencilerimiz iş hayatında hiçbir zorluk yaşamayacak” değerlendirmesini yaptı.

DGS yerleştirmesinde Türkiye lideri

Ders içeriklerinin nitelikli olmasının öğrenciler için yepyeni kapılar araladığını vurgulayan Durman, “Önlisans bölümlerinden mezun olarak 2017 yılının DGS sınavına giren 471 öğrencimizden 373’ü lisans programlarına yerleşti. Yüzde 79.2 başarı oranı elde ederek ÖSYM’nin 165 Yükseköğretim Kurumu arasında 2’inci sırada, 47 Vakıf Yükseköğretim Kurumu arasında ise 1’inci sırada yer alarak eğitim kalitemizi kanıtladık. Bu sonuç, Beykoz Üniversitesi’nin bilimsel ve mesleki açıdan donanımlı, yetkin öğrenciler yetiştirdiğinin en büyük göstergesidir” dedi.

İş dünyasına uzanan 12 yetkinlik

Durman, Beykoz Üniversitesi’nde öğrencilere iş yaşamlarında ileri seviyelere taşınmaları için 12 kategoriden oluşan ‘Yetkinlik Programı’ uyguladıklarını kaydetti. “Bunlar arasında ‘Sorunları Analiz Edebilme ve Çözebilme’, ‘Liderlik’, ‘Yazılı ve Sözlü İletişim’ ile ‘Yaratıcı ve Yenilikçi Düşünce Geliştirme’ gibi yetkinlikler bulunuyor” diyen Durman “Öğrencimizin, ikinci yarıyılın başında bu yetkinliklere hangi düzeyde gelişime açık olduğunu uluslararası alanda kabul görmüş Enneagram Metodolojisi ile belirliyoruz. Dersler ve kişisel eğitim programlarıyla bunları geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Son aşamada ise öğrencilere mezuniyetlerinde diplomalarıyla birlikte yetkinlik düzeylerini gösteren ‘Yetkinlik Sertifikası’ veriyoruz” diye konuştu.

Bilgi ve pratik eğitim iç içe

Staj ağırlıklı eğitim ve öğretimin Beykoz Üniversitesi’nin bir parçası olduğunu ifade eden Durman, şöyle devam etti: “Öğrencilerimiz en az 1 dönemlerini alanlarında faaliyet gösteren bir iş yerinde geçiriyor. Fakülte lisans programlarında 7 dönem okulda, bir dönem iş yerinde, önlisans programlarında ise 3 dönem okulda 1 dönem iş yerinde oluyorlar. Bu stajlar, üniversitemizin Kariyer Merkezi tarafından etkin bir şekilde takip ediliyor. Türkiye’nin yükseköğretim hayatına farklılık ve yenilik getirmeyi hedefleyen Beykoz Üniversitesi; bilgi ve becerileri gelişmiş, özgür düşünen, mezun olmadan tecrübe kazanmış öğrenciler yetiştirmek için önemli adımlar atıyor. Uygulamalı ve kişiye özel eğitim programlarıyla öğrencileri hayallerindeki mesleğe hazırlıyor.”

İlk 5 tercihe yüzde 50 + yüzde 25 indirim

Durman, Kavacık Yerleşkesi’nde 14 Ağustos’a kadar sürecek, akademik ve uzman kadro tarafından aday öğrenciler ve aileleri için ‘Tercih Günleri’nin gerçekleştirileceğinin de bilgisini verdi. Durman, “Beykoz Üniversitesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında burslu, yüzde 75 ve yüzde 50 indirimli kontenjanlara öğrenci alacak. Öğrenciler yüzde 50 indirimli kontenjanlara ilk 5 tercihlerinde yer vermeleri ve yerleşmeleri durumunda yüzde 25 tercih indiriminden de faydalanabilecek. Tercih Günleri’ne gelenler böylece Beykoz Üniversitesi’nin kendilerine sunduğu olanakları daha detaylı bir şekilde öğrenecek; akademisyenlerimize, rehber öğretmenlerimiz ile öğrencilerimize merak ettiklerini sorarak bilgi edinebilecekler” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.