BİR GARİP MECLİS TOPLANTISI…..

BİR GARİP MECLİS TOPLANTISI…..
Yayınlama: 06.10.2012
Düzenleme: 28.10.2012 12:41
A+
A-

Büyükada-Mürsel Polat

Adalar Belediyesinin 2013 yılı Bütçesinin Görüşüleceği   Ekim Ayı Meclis Toplantısının 2.Bileşimi , 05.10.2012 tarihinde saat:14.00 de.  Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşti…

Yasa gereği toplantının açılabilmesi  için  enaz  yedi meclis üyesinin bulunması  gerektiği için;

Adalar Belediye Başkanı tarafından yapılan yoklama neticesinde. Toplantıya 

Belediye Başkanı  CHP Üyesi Mustafa Farsakoğlu

Başkan Yardımcısı CHP Üyesi Ali Tokdemir

Başkan  Vekili CHP Meclsi Üyesi Hıdır Uvaçin

Bağımsız Meclis Üyesi Bülent Mısırlıoğlu

AKP Meclis Üyesi Akif Şekerci

AKP Meclisi Üyesi Kaya Sönmez ‘in katıldığı,

 

CHP Meclis Üyesi Aykut Mutlu

CHP Meclis Üyesi  Raffi Hermon Araks

CHP Meclis Üyesi Dursun  Özdemir

CHP Meclis Üyesi  Ercan Akpolat

CHP Meclis Üyesi  Oktay Altın

Bağımsız Meclis Üyesi Müslüm Şahin’ in ise toplantıya katılmadıkları görüldü. 

 

Toplam 12 Meclis Üyesinin salt çoğunluğu  olan en az  7 üyenin katılımı sağlanamadığından,  toplantı açılamadı. Belediye Başkanının talimatı ile hemen  telefon trafiğine geçildi …15 dakika kadar beklenildi..Nihayet  Bağımsız Meclis  Üyesi Müslüm Şahin geldi.  

Böylece  çoğunluk sağlandığı  için toplantı oturuma açıldı…….

 

Toplantıya katılmayan üyelerin izinli sayılmaları oya sunuldu, Hıdır Uvaçın’ in red oyu  vermesi ile  oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Toplantı gündemine geçildi..geçen toplantı tutanağı okundu ve komisyon raporlarına geçildi;

 

1.BÜTÇE KOMİSYON RAPORU HAZIRLANAMADI…!!!

 

Plan ve Bütçe  Komisyon Başkanı Ali Tokdemir söz alarak;

incelenmek ve rapor hazırlanmak üzere 5 gün önce kendilerine meclis kararı ile verilen Bütçe taslağı hakkında  yeterli inceleme yapamadıklarını  ve raporlarını  yetiştiremediklerini  meclisten ek süre talebinde bulunduklarını söyledi…

 

Söz alan Bağımsız Meclis üyesi Bülent Mısırlıoğlu ;

Bütçe gibi önemli bir konunun görüşüleceği meclis toplantısına meclis üyelerinin katılmamasının, sorulara cevap verecek hiç bir birim müdürünün bulunmaması adeta tüm belediye çalışanlarının ve meclis üyelerinin heyecan ve şevklerinin kaybolduğu için üzüntü duyduğunu belirtti.

Diğer taraftan özetle,  sayın başkan siz de geçen yıl yaptığınız hatayı yeniden tekrar ediyorsunuz 2013 yılı Performans Programını 01.10.2012 tarihli meclis toplantısına getirmediniz. Yönetmeliğe göre performans programının mecliste bütçe görüşmelerinden önce yapılacağı yazılıdır. Üst yöneticinin performans programını da bütçe teklifleri ile birlikte yetkili organlarına sunması gerekir. Siz performans programını Encümene sundunuz mu.? Bütçe de encümen onayından geçme dimi? Eğer bu işlemler tamam ise performans programı neden gündemde yok ve meclis üyelerine verilmedi.?

 

Belediye Başkanı Dr.Mustafa farsakoğlu ;

“performans program hazır bitmek üzere “….. dedi.

 

Bağımsız Meclis üyesi Bülent Mısırlıoğlu;

“Gündeme alınmayan bir madde nasıl görüşülecek ….Geçen yıl yapılan hatalı işlem gibi bu yılda Olağanüstü meclis toplantısı mı yapacaksınız “dedi….

 

Belediye Başkan Dr.Mustafa farsakoğlu;

“bakacağız  o da olabilir”… dedi.

 

Bağımsız meclis Üyesi Bülent Mısırlıoğlu;

“son olarak Plan ve Bütçe Komisyonun süre uzatım talebine anlam veremedim, olmayan performans programı ile bütçenin nesini inceleyecekler.Süre uzatım talebi açıklansın…Komisyon Başkanı bilgi versin” dedi…

 

Komisyon Başkanı Ali Tokdemir;

“bütçeyi inceleyeceğiz”……dedi.

 

Daha sonra meclis başkanının 17 Ekimde 3.oturumun yapılmasına ilişkin yaptığı öneri Bağımsız Meclis Üyesi Bülent Mısırlıoğlu ‘nun red oyu   kabul edildi.

 

2. )  Plan  ve Bütçe Komisyonu Raporu ile  inşaatlarda hazır beton mikserinini  , çıkarma gemisi ile Adalara nakil ücretinin   1.800,00 TL olmasının  uygun olduğuna karar verildiği okundu.

Söz  alan Bağımsız Meclis Üyesi Bülent Mısırlıoğlu;

inşaatlarda hazır beton kullanılmasının zorunlu hale gelmesi konusunda çalışmaları desteklediğini, daha yaygın olarak kullanımın sağlanması için taşıyıcılar kooperatifleri ile yapılacak bir protokolle fiyat ve denetimleri belediye tarafından yapılmak suretiyle küçük tonajlı  mobil miskerlerin  Adalar içinde faaliyete geçirilmesini böylece ağır tonajlı mikserlerin Ada yollarında dolaşmasının  önlenmiş olacağını söyledi. Bu çalışmaların yapılmasına kadar da  belirlenmiş bu  fiyatın çok fahiş  olduğunu , teşvik edicilikten ziyade caydırıcı bir rol  alacağını, çünkü maliyetin astarı yüzünden pahalı olacağını  ifade ederek  ücretin  800,00 TL olmasını önerdi. Ancak  Komisyon Başkanı  Ali Tokdemir Rapor içinde olmayan beton döküm pompası  için de ayrı  bir ücret alınacağını söyledi. Buna Bülent Mısırlıoğlu tarafından itiraz edilerek, raporda bu konuya değinilmemiş olduğunu ayrıca pompanın,   mikserin ayrılmaz  bir parçası olduğunu , pompa olmadan beton dökülemeyeceğini bu sebeple ayrı ücret uygulamasının uygun olmadığını  ifade edildi. Daha sonra yapılan görüşmelerden sonra pompa dahil mikser’ in Ada’lara  nakil ücretinin  1.000,00TL olarak   uygulanması   oy birliği ile kabul edildi..

 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 9 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.