Bodrum Gümüşlük’de Afrika yolculuğu

Bodrum Gümüşlük’de Afrika yolculuğu
Yayınlama: 29.08.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:30
A+
A-

The 2018 Tose (Together) dünya turnesi kapsamında Gümüşlük’e gelen Blessing “Bled” Chimanga & Dreams Band, 15.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nde izleyicileri Afrika yolculuğuna çıkarttı.

Bodrum Gümüşlük'de Afrika yolculuğuBodrum Gümüşlük’ten önce Endonezya, Tayland, Tanzanya, Güney Afrika, Zambiya, Hindistan, Botswana ve Arjantin’de konser veren grup, İngilizce ve Shona dilinde söyledikleri şarkılarla izleyenlere hareketli bir akşam yaşattı.

 Zimbabwe’nin parlayan yıldızı BLESSING ‘BLED’ CHIMANGA (marimba ve vokal) önderliğinde, Igiel Njolomah (bas), Tulani Kuwani  (saksofon ve gitar) ile Blessing Muparutsa (davul &perküsyon)’dan oluşan grup; Afrika enstrümanlarıyla Batı enstrümanlarını birleştiren tipik Afrika cazı tınısıyla ve fark yaratan sahne performanslarıyla Gümüşlük’ün eşsiz günbatımını birleştirince ortaya coşkulu bir gece çıktı.‘’Sanki biri bizi cennete ışınladı.Burası adeta bir cennet. Gümüşlük büyülü ve mistik bir yer” diyerek Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne davetleri için teşekkür ettiler.

Bu yıl Bodrum’da gerçekleşen en ilginç ve özgün performanslardan biri olan konserde seyirciler, hem müziğin hem de sahnede hiç durmayan ekibin ritmiyle Türk-Afrika sentezi danslar ortaya koydular. Konser bitiminde uzun zamandır bu kadar dans etmediklerini belirtilen bazı seyirciler zaman zaman kendilerini başka bir ülkedeymiş gibi hissettiklerini belirttiler.

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nde Gelecek Konserler

TAŞTA  (Antik Taş Ocağı)

04 Eylül “440 Tuş”

SUDA  (Gümüşlük Festival Merkezi)

1 Eylül Oran Etkin & Timbalooloo ‘Çocukça Bir Gün’

2 Eylül Oran Etkin “Reimagining Benny Goodman Project“

KUMDA (Gümüşlük Festival Merkezi)

GFA Flüt 31 Ağustos

Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30’da başlayacaktır.

Biletler, Etkinlik olmayan günlerde 10.00-18.00 arasında Festival Merkezi’nden, etkinlik günlerinde saat 19.00’dan itibaren etkinlik mekanındaki Biletix gişesinden temin edilebilir.

15.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin sponsorları:

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline bu yıl da Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi kurumsal sponsor olarak destek verirken, Sistem A.Ş, GFA Eğitim Sponsoru olarak festivale katkı sağlıyor. Bu yıl festivalin etkinlik sponsorları arasında Liba Laboratuarları A.Ş, Koçtaş ve İsrail Konsolosluğu yer alıyor. Yıllardır festivalin resmi ulaşım sponsoruluğunu üstlenen Türk Hava Yolları, bu yıl da müzisyen konukları Gümüşlük’e taşıyor. Festivalde ayrıca Tepta Aydınlatma, aydınlatma sponsoru; Bodrum Yarımadası Kültür ve Çevresini Koruma Derneği, Çağdaş Holding, Mozse Doğal Taş, Koçtes Elektrik ve Hancı İnşaat, mekan sponsorluğu; Vodafone, iletişim sponsoru; Misket Dijital, dijital iletişim sponsoru; Kind People PR, Pr Partner; Limon Gümüşlük, servis sponsoru ve Julius Meinl, kahve sponsoru olarak yer alıyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.