Burgazadası Cemevinin yeni başkanı belli oldu.

Burgazadası Cemevinin yeni başkanı belli oldu.
Yayınlama: 02.04.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:32
A+
A-

Adalar Cumhuriyet Eğitim ve Kültür Vakfı’nın (Adalar Cemevi) Olağan Genel Kurul Toplantısı, 01.04.2018 Pazar günü Burgazadası Adalar Cemevi tesislerinde gerçekleşti.

Burgazadası Cemevinin yeni başkanı belli oldu.

01.04.2018 Pazar günü Adalar Cemevi’nin Burgazadası tesislerinde gerçekleşen Adalar Cumhuriyet Eğitim ve Kültür Vakfı’nın (Adalar Cemevi) Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda eski başkan Zeki Kaya oybirliğiyle yeniden Adalar Cumhuriyet Eğitim ve Kültür Vakfı’nın (Adalar Cemevi) başkanı seçildi.

Toplantıya geçilmeden önce eski başkan Zeki Kaya bilgilendirme konuşması gerçekleştirdi. Kaya konuşmasında, bankadaki hesaplarında 85 Bin TL paralarının olduğunu, bu güne kadar 120 Bin TL borç ödediklerini ve kasalarında 5 Bin TL paralarının olduğunun altını çizdi.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Divan Başkanlığı seçimine geçildi. Divan Başkanlığına Av. Hıdır Delipınar seçildi. Mali hesap ve denetleme raporları oy çokluğuyla kabul edilmesinden sonra başkanlık seçimine geçildi. Seçimde oy birliğiyle Zeki Kaya Adalar Cumhuriyet Eğitim ve Kültür Vakfı’nın (Adalar Cemevi) başkanı seçildi.

Adalar Cumhuriyet Eğitim ve Kültür Vakfı’nın (Adalar Cemevi) yönetim kadrosu şöyle oluştu;

Yönetim Kurulu (Asil): Zeki Kaya, Ahmet Ulaş, Arzu Şakar, Selvi Öcal, Azime Yıldırım, Mahbule Fındık, Birgül Erdoğan

Yönetim Kurulu (Yedek): Erdal Sayan, Kemal Elmas, Nebi Cenan, Gönül Pekgüzel, Gülperi Çevik, Erkan Atik, Ozan Yıldırım

Denetleme Kurulu (Asil): Cemal Çümen, Musa Kalbidelik, Teberdar Doğan

Denetleme Kurulu (Yedek): İsmail Kızgın, Binali Akbaba, Murat Demirbaş

Üst Kurul: Hıdır Uvaçin, Mehmet Şin, İsmail Bucak, Hasan Ateş

Adalar Cumhuriyet Eğitim ve Kültür Vakfı’nın (Adalar Cemevi) yeni başkanı Zeki Kaya yaptığı teşekkür konuşmasında, genel kurulun herkese hayırlı olmasını dilediğini, birlikte çok iyi işler yapacaklarını, kendisinin buna inandığını, üyelerinde buna inandığı için kendisini yeniden başkanlığa layık gördüklerini  bunun için kendilerine teşekkür ettiğini belirten Kaya, vakfa emeği geçen eski yönetim arkadaşlarına teşekkür ederek Yunus Emre’nin “Biz bu dünyadan göçer olduk kalanlara selam olsun”  sözüyle sona erdirdi.

Toplantıya katılan Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ise toplantı sonunda yaptığı konuşmasında, Adalar Cumhuriyet Eğitim ve Kültür Vakfı’nın (Adalar Cemevi) genel kurulunun büyük bir birliktelikle yerine getirildiğini, bu birlik beraberliğinin devamlı olmasını dilediğini belirtti. Cemevi üyelerine, Türkiye Cumhuriyeti’nde kurucu felsefeye en yatkın bir kesimi temsil ettiklerini belirten Aytaç, selefi vahabi anlayışın islamiyeti ne şekillere soktuğunu müşade ettiklerinin altını çizdi. Cemevlerinin yasal sorunlarına değinen Aytaç, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yasal mevzuatların izin vermemesine rağmen ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Maltepe belediye başkanının mecliste aldığı Cemevlerinin ibadet olmasına yönelik karardan dolayı yargılandığının ifade eden Aytaç, bu kararı ilk Adalar Belediyesinin aldığının altını çizdi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.