Burgazadası Kilisesinin Papazı İBB’nin ihmali yüzünden yaralandı!

Burgazadası Kilisesinin Papazı İBB’nin ihmali yüzünden yaralandı!
Yayınlama: 15.05.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Burgazadası’nda bu sabah saatlerinde Burgazadası kilisesi Papazı Stefanos Burgazadası’ndaki Aya Yani Kilisesine giderken İBB’nin Şehir Hatları İskelesindeki açılır kapının hareket ettiği ve insanların devamlı takılıp düştüğü, yaralandığı yükseltilmiş demir sürgüye/raya takılarak düştü.

Burgazadası Kilisesinin Papazı İBB’nin ihmali yüzünden yaralandı!

Burgazadası Aya Yani Kilisesinin Papazı Stefanos bugün sabah saatlerinde Kilisesiye giderken İBB’nin Şehir Hatları İşletmelerine ait iskelenin açılır demir kapısının yükseltilmiş demir sürgü/ray yoluna takılarak yere düştü. Yaralanan Aya Yani Kilisesinin Papazı  Stefanos’a ilk müdahaleyi olay yerine gelen 112 Acil Ambulansı ekiplerince yapıldı. Kolunda ağrı olan Stefanos  şuan kilisede dinleniyor.

Defalarca İkaz yapıldı

Adalar’daki İBB’nin Şehir Hatları İskelelerinde bu sorun hep yaşanıyor. Açılır demir kapının sürgü/ray yolu, zeminden yukarı yani bir kot farkı mevcut. Her ne kadar ikazlardan sonra demir bir levha koyularak kot farkı sıfırlanmaya çalışılsa da kazaların önüne geçilemiyor. Zeminin kazılarak bu sürgü yerinin zeminin altına indirilmesi gerekirken yada asmalı bir kapı yapılması gerekirken iş bilmez İBB yetkilileri sürgüyü yükseltmeye devam ediyor. Yürümekte zorluk çeken yaşlı vatandaşlarımız bu yükseltilmiş sürgü/ray yoluna takılarak ciddi bir şekilde yaralanıyor.

Ayrıca raylı/sürgülü kapılarda, raydan çıkmayı ve devrilmeyi önleyici güvenlik sistemi (tertibatı) bulunur.

Böyle bir güvenlik önlemi var mıdır?

Bu kapılar devrilip bir vatandaşımızın üstüne düşerse ne olacak?

Örneğin, yatay kayar (sürgülü/raylı) kapının üst tarafına monte edilen dayanıklı çelik yüzüklerin içerisinden, iki tarafı sağlam ankraj noktasına bağlanmış çelik halat geçirilmiştir. Kapı(lar)nın raydan çıktığında, düşmeden askıda kalması sağlanabilecek.

Böyle bir sistem var mıdır?

Bu kapılar İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yönetmelikle uygun olarak mı yapılıyor?

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. dalgıç dedi ki:

    dalgıç meclis üyesi oralarda dolaşıyormuş.Kesin parmağı vardır bu işte.Ne de olsa dini cemaat ve mensuplarına karşı özel garezi var.Yoksa pazar günü inşaat yasağı var zaten yaptığı yer kaçak ne işi ver pazar sabahı burgazadasında?