Burgazadası’nda ayin ve denizden haç çıkarma

Burgazadası’nda ayin ve denizden haç çıkarma
Yayınlama: 07.01.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:38
A+
A-

Hristiyan inancına göre Hz. İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü, Burgazadası Ayios İoanis Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ayin ve denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı. Ayine Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik’de katıldı.

Burgazadası'nda ayin ve denizden haç çıkarma

Burgazadası’nda ‘da Ayios İoanis Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ayinin ardından denizden İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıldönümü nedeniyle Burgazada’daki Ayios İoanis Rum Ortodoks Kilisesi’nde ayin düzenlendi. Burgazadası’na sabah saatlerinden itibaren gelmeye başlayan Hristiyan vatandaşlar, kilisede düzenlenen ayine katılarak, mum yakıp dua etti.

 

Adalar Metropoliti Yakosov tarafından yönetilen ayine  Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik ile çok sayıda ziyaretçi katıldı. Ziyaretçiler kilisede mum yakıp dua etti. Yaklaşık 3 saat süren ayinin sona ermesinden sonra ziyaretçilerle sahile inen Metropolit Yakosov okunan duaların ardından haçı denize attı. Bu anı bekleyen 9 kişi de Marmara Denizi’nin soğuk sularına atladı. Bu yıl haçı çıkaran Burgazada sakini 13 yaşındaki Andon Parizyanos oldu. Yakosov denize atlayanlara ucunda haç bulunan altın kolye hediye etti. Haç çıkarma töreni sırasında Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekiplerinin önlem aldığı görüldü.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.