Burgazadası’nda Sait Faik Abasıyanık Büstü’ne büyük saygısızlık!

Burgazadası’nda Sait Faik Abasıyanık Büstü’ne büyük saygısızlık!
Yayınlama: 18.06.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:17
A+
A-

Burgazadası’na indiğimizde iskeleden çıkınca hemen karşımıza Sait Faik için yapılmış bir sanat çalışması çıkar. Bir ağacın altındaki bu minyatür çalışma. İşte bu çalışmanın hali bugün içler acısı. Darüşşafaka Cemiyeti tarafından yapılan ancak kimin yaptığını okumak için mikroskop gereken bir büst…

Burgazadası’nda Sait Faik Abasıyanık Büstü’ne büyük saygısızlık!

Sait Faik gibi bir sanatkâra değil sıradan bir vatandaşa bile yakışmayacak kadar kötü bir kaide üzerine konmuş simsiyah bu metal parçasının ne olduğunu doğrusu misafirler dikkatli bakınca Sait Faik için bir büst yapılmaya çalışıldığını tahmin ediyor!  Zaten büstün kaidesi de çok kötü durumda.

Ada Dostları Derneği tarafından buraya dikilen ve altına derneğin adı koyulan minyatür çalışmanın dernek tarafından takip edilmemesi bir yana Sait Faik’in günlerinde gelip adada siyasi şov yapan belediyenin bu minyatür çalışmayı bu halde bırakması ise tam bir sanat düşmanlığı. Darüşafaka Cemiyeti’ne ne demeli! Konuyu kendilerine ileten sanatseverlere verdiği cevap, ‘muhatap Adalar Belediyesi’.

Burgazadası’nı ziyerete gelen Emekli Edebiyat Öğretmeni Muhsin Karabay ise: “o kaideyi ve büstü oradan tamamen kaldırıp eğer bir büst yapılacaksa, bir heykel yapılacaksa bir yarışma açar ve hâlâ ülkemizde güzel sanatlar konusunda kendini ispat etmiş sanatkârlarımıza bir heykel veya büst yaptırtarak oraya diktiririm” dedi.

Konuyu Sait Faik Müzesi’nde bulunan görevliye de iletmek isteyen Karabay:” biz müzeye gittiğimizde temizlik çalışması dolayısıyla oradaki görevli müdürümüz de çok meşgûldü. Bunu söyleyecek bir müsait ortam yoktu. Müzeyi gezdikten sonra aşağıya indiğimizde bu defa da müdür bey yerinde değildi. Bir süre bekledik fakat gelmeyince biz de müzeden ayrıldık. Dolayısıyla kendisine durumu arz edememiş olduk.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.