Büyükada ve Kınalıada teleferik projesi ne zaman hizmete giriyor? Büyükada teleferik projesi ne zaman hizmete alınacak? Büyükada teleferik istasyonları nerede olacak? Büyükada teleferiği hangi mahallelerden geçecek? Kınalıada teleferik projesi hangi duraklardan geçecek? Kınalıada teleferik hattı hangi mahallelerden geçecek? İşte detaylar…
“ADALAR TELEFERİK DOSYASI”NDA GENE ÖNEMLİ BİLGİLERE ULAŞTIK !
Büyükada ve Kınalıada teleferik projesi ne zaman hizmete açılacak? Büyükada teleferiği ne zaman açılacak? Büyükada teleferik projesi ne zaman hizmete açılıyor? Büyükada teleferik hattı hangi duraklardan geçecek? Büyükada teleferiği hangi hatta, hangi mahalleler arasında hizmet verecek? Büyükada teleferiği, İBB tarafından ne zaman hizmete açılacak?
Peki Kınalıada teleferiği ne zaman hizmete alınacak? Kınalıada teleferik hattı hangi duraklar arasında çalışacak? Kınalıada teleferik projesi, İBB tarafından ne zaman hizmete açılacak?
Büyükada teleferiği, fayton atlarını kurtaracak mı?
İstanbul’un en yakın tatil noktası olan Prens Adaları (Adalar), teleferik hattına kavuşuyor… İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin metro projeleri arasına giren ve özellikle de Büyükada’da hayvanseverlerin tepkisine sebep olan atlı fayton arabalarına alternatif olabilecek Büyükada teleferik projesi, sahilden Aya Yorgi Kilisesi’ne kadar ulaşımı havadan sağlayacak.
Büyükada teleferik projesi hangi duraklar arasında?
Büyükada Ayayorgi – Lunapark Meydanı Teleferik Hattı’nın istasyonları;
– Ayayorgi
– Sahil
şeklinde belirlendi.
Büyükada teleferik hattı kaç km?
Büyükada teleferik projesinin uzunluğu, 2.8 kilometre olarak belirlendi. Büyükada Ayayorgi-Lunapark Meydanı Teleferiği, bu 2.8 kilometre uzunluğundaki mesafeyi, 8 dakikada katedecek.
Kınalıada teleferik projesi hangi noktalar arasında hizmet verecek?
Kınalıada teleferik projesi;
– Kınalıada vapur iskelesi
– Kınalıada Mahallesi, Manastır mevkii (Ada’nın tepe noktası)
arasında hizmet verecek…
Kınalıada Teleferik hattının uzunluğu ne kadar olacak?
Kınalıada teleferik hattının uzunluğu, 0.50 kilometre (500 metre) olarak planlandı. Kınalıada teleferiği bu mesafeyi, 2 dakikada katedecek.
Kınalıada teleferiği ne zaman hizmete açılacak?
Kınalıada teleferiği de Büyükada teleferik projesi gibi, İBB’nin 2019 sonrası ulaşım projeleri arasında yer alıyor…
Kartal-Adalar-Maltepe ring havarayı
En kısa olanı 1 numaralı hat. Dragos Tepesi’nden başlıyor. Dragos’un yoğun bir yerleşime sahip olmadığı, ancak Marmaray’a çok uzak kaldığı, ayrıca şu an için bir hat yapımı için istimlak gerekmediği değerlendiriliyor.
Bunların sadece bir ya da iki tanesi düşünülüyor. Ama Kartal-Adalar-Maltepe ring havarayı gibi özel bir hat yerine bunlardan birinin (birkaçının) yapılması hem ekonomik olacak, hem de trafiği düzeltecektir.
Prens Adaları olarak bilinen ve İstanbul’un en gözde turistik bölgelerinden olan Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazadası ve Sedefadası’nın, birbirine teleferik ile bağlanmasına ilişkin projenin önümüzdeki günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelmesi bekleniyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, Prens Adaları olarak bilinen ve İstanbul’un en gözde turistik bölgelerinden olan Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgaz Ada ve Sedef Adası’nın, Kartal ve Maltepe kalkış ve varış bağlantılı olarak teleferik ile birbirine bağlanacağı ifade edildi…
Havaray ring süresi ne kadar?
Projeye göre, Kartal kalkış rotalı teleferik, Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada-Maltepe bağlantılı bir güzergah izleyecek. Seferler karşılıklı yapılırken, Sedef Adası; Büyükada aktarmalı olarak gerçekleştirilecek. 20’şer dakikalı periyotlarla gerçekleştirilecek olan seferlerin işletmecisi de, bizzat İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı olacak.
Seferlerle, Kartal-Büyükada arasının 8, Heybeliada’nın 14, Burgazadası’nın 19 ve Kınalıada’nın ise 24 dakikada katedileceği ifade ediliyor. Maltepe-Kınalıada ise 10 dakikaya iniyor. Böylece Kartal’dan yola çıkan bir kişi, 34 dakikada tüm adaları dolaşarak maksimum 35 dakikada Maltepe’de olabilecek.
Öngörülen proje için tasarlanan teleferik vagonlarının ise, tamamen cam aksamlı olarak tasarlanacağı ve bu sayede, fotoğraf tutkunlarının, seyir fotoğrafları çekmesine imkan tanınacağı da vurgulanıyor.
Diğer alternatif projenin güzergahı Maltepe ayağı Başıbüyük Mevkii’nden, Kartal ayağı ise Uğur Mumcu Mahallesi’nden başlayacak…
Proje ile yaz döneminde günde 10 bini aşkın kişinin taşınmasının hedeflendiği de kaydediliyor…