Büyükada’da 15. Türkiye Üniversite Öğrencileri Bağımsız İktisat Kongresi

Büyükada’da 15. Türkiye Üniversite Öğrencileri Bağımsız İktisat Kongresi
Yayınlama: 06.03.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:37
A+
A-

İktisat öğrencileri 9-10-11 Mart’ta Büyükada’da 15. Türkiye Üniversite Öğrencileri Bağımsız İktisat Kongresini (TÜÖBİK) gerçekleştiriyor

Büyükada’da 15. Türkiye Üniversite Öğrencileri Bağımsız İktisat Kongresi

 

Doğada çalışkanlığın üretkenliğin sembolü karıncadır. Biz de bu karınca üzerinden yola çıkarak “Sen bu dağı aşamazsın karınca!” diyenlere 15 yıldır bu dağı neden aşmamız gerektiğini anlatmaya çalışacağız.

Bu yola ilk çıkan karıncalar, sadece dinleyen değil; düşüncelerini aktarabilen, “şucu bucu” ayrımı yapmadan özgür bir tartışma ortamı yaratabilen, akademik üretimin bir bütün içerisinde yer aldığını bilerek karıncayı da bu bütünün bir parçası haline getirebilmek için 15 yıldır bir uğraş içerisinde.

Bunları yapabilmek için taviz vermediği iki unsur var; Bağımsızlık ve amatör ruh. Bağımsızlıktan kasıt sponsor almadan, kendi çabalarıyla sözünü her kesime rahatça yöneltebilmesidir. Amatör ruh ise her sene dahil olan yeni karıncaların heyecanı, isteği, özgünlüğü ile kendini yenileyebilmesidir. Karıncalar bu iki unsurdan hiç vazgeçmediler. Ancak bu taviz vermediği unsurlar karşısında birçok zorlukla karşılaşmış ve ayakları kırılarak devam etmiştir.

Öğrenci kulüpleri kapatılıp ve birleştirildiğinde, bir odada birçok kulübün faaliyet göstermesi beklenildiğinde ayaklarından bir kısmını kaybetti. Üniversite içinde ortak tartışma ortamı daraltıldığında, birlikte üretim yapabileceğimiz alanları kaybettiğimizde, “şucu bucu” olarak kutuplaştığımızda ayaklarımızın bir kısmını daha kaybettik. Ve son olarak ayaklarımızın bir kısmını; bilimden, aydınlanmadan, insanlıktan, akademiden yana olan ve bizim bu yolda birlikte yürüdüğümüz akademisyenlerin işlerine son verildiğinde yitirdik. Şimdi dünyada ve ülkemizde yaşanan olaylar ışığında, gittiğimiz yönün biz karıncalar için geleceksizlik ifade ettiğini düşünüyoruz. Dünyanın kutuplaştığı, bölgesel savaşların yaşandığı, terör eylemlerinin arttığı, genç işsizlik rakamlarının sürekli yükseldiği, korkunun hakim olmaya başladığı konjonktürde biz dağın yamacındaki karıncalar olarak tüm bunları tartışmak ve çözüm yolu aramak için bir araya geliyoruz. Kaybettiğimiz ayaklarımızın yenilerini bulmaya ve bu dağı aşabilmek için yüzlerce karıncayla birlikte 9-10-11 Mart’ta Büyükada’da 15. Türkiye Üniversite Öğrencileri Bağımsız İktisat Kongresini (TÜÖBİK) gerçekleştiriyoruz.

İÜ TÜÖBİK Komisyonu

SEN bu dağı aşamazsın Kırk ayaklı karınca
-Aşacağım
Ayaklarının beşini kırdılar sen bu dağı aşamazsın
Otuz beş ayaklı karınca
-Aşacağım
Ayaklarının beşini kestiler sen bu dağı aşamazsın
Otuz ayaklı karınca
-Aşacağım
Ayaklarının beşini yaktılar sen bu dağı aşamazsın
Yirmi beş ayaklı karınca
-Aşacağım
Ayaklarının onunu çaldılar sen bu dağı aşamazsın
On beş ayaklı karınca
-Aşacağım
Ayaklarının onunu sattılar sen bu dağı aşamazsın
Beş ayaklı karınca
-Aşacağım
Ayaklarının dördünü yediler sen bu dağı aşamazsın
Tek ayaklı karınca
-Aşacağım
Hiç ayağın kalmadı işte sen bu dağı aşamadın
Sana demedim mi karınca
-Dön de bir bak
Dağ biraz küçüldü işte
Daha çok karınca var geride (EVRENSEL)

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.