enflasyon emeklilik ötv döviz otomobil sağlık

Büyükada’da 52 Yıl Önce Başlayan Hukuk Mücadelesi

Büyükada’da 52 Yıl Önce Başlayan Hukuk Mücadelesi
Yayınlama: 25.02.2025
Düzenleme: 25.02.2025 12:15
A+
A-

52 yıl önce Büyükada’da bir bakkalın önüne bırakılan ve yıllarca Çocuk Esirgeme Kurumu’nda büyüyen T. A., biyolojik babası iş insanı N. A.’ya açtığı babalık davasını kazanmasının ardından bu kez öz annesi A. Ş.’ye 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı. T. A., annesinin kendisini terk ederek yıllarca anne sevgisinden mahrum bırakmasının yol açtığı manevi zararı tazmin etmek için dava yoluna başvurdu.

Olayın Başlangıcı: Terk Ediliş ve Yıllar Süren Mücadele

Hürriyet’in haberine göre, 52 yıl önce Büyükada’da yaşanan olaylar, iş insanı N. A. ile A. Ş.’nin bir süre sevgili olmaları ve nişanlanmalarıyla başladı. Ancak nikâh kıyılmadan A. Ş.’nin hamile kalması ve N. A.’nın onu terk ederek ortadan kaybolmasıyla süreç dramatik bir hal aldı. A. Ş., dünyaya getirdiği erkek çocuğunu, sadece anne ve babasının isimlerinin yazılı olduğu bir notla Büyükada’daki bir bakkalın önüne bıraktı. Bebek, Darülaceze’ye götürüldü ve kendisine T. ismi verildi.

Güncel ve son dakika haberleri takip etmek için WhatsApp kanalımıza katılın.

T. A., yıllarca Çocuk Esirgeme Kurumu’nda büyüdü. Kurumdaki çocuklarla yakından ilgilenen hayırsever R. A., T.A’u resmen evlat edinmese de onu öz evladı gibi yetiştirdi. T. A., imam olarak hayatını kazanıp askerlik görevini tamamladıktan sonra, R. A.’nın teşvikiyle öz anne ve babasını bulmak için araştırmalara başladı.

Babasını Bulma Mücadelesi ve DNA Testi

Yıllarca süren arayışlar sonuç vermeyince, R. A. devreye girdi ve Büyükada’da yaptığı araştırmalar sonucu T. A.’nın annesi ve babasını tespit etti. Ancak N. A.’nın sert ve reddedici tavırları nedeniyle, T. A.’ya babasının kim olduğu uzun süre söylenmedi. Annesi A. Ş.’yi bulan T. A., onun başka biriyle evli olduğunu öğrendi. R. A., T.A’un ısrarlarına dayanamayarak gerçek babasının N. A. olduğunu açıkladı.

T. A., babasına ulaştığında ise sert bir reddedilme ile karşılaştı. N. A., “Sen benim evladım değilsin” diyerek oğlunu tanımadı. Bunun üzerine T. A., İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurarak babalık davası açtı. Mahkeme, DNA testi yapılmasını kararlaştırdı. Adli Tıp Kurumu’nun raporunda N. A.’nın yüzde 99.99 oranında T. A.’nın babası olduğu belirlendi. Mahkeme, N. A.’nın itirazlarını reddederek T. A.’yı nüfusuna geçirmesine hükmetti. Böylece 41 yıl sonra T. A.’nın nüfus kaydına baba adı olarak N. A.’nın ismi yazıldı.

Anneye Açılan Tazminat Davası

Babasına karşı kazandığı hukuk mücadelesinin ardından T. A., bu kez öz annesi A. Ş.’ye karşı 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, A. Ş.’nin iki çocuğuna annelik yapabildiği halde kendisini terk ederek yıllarca anne sevgisinden mahrum bıraktığı belirtildi. T. A.’nın avukatları, yaşananların müvekkillerinin elem ve ızdırap dolu bir hayat yaşamasına neden olduğunu vurgulayarak, A. Ş.’den 500 bin lira manevi tazminat talep etti.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.