Büyükada’da İzdiham: Vapurlar Gecikti, Sahilde Adım Atacak Yer Kalmadı
LGS sınavları nedeniyle okulların tatil olmasını fırsat bilen vatandaşlar, soluğu Prens Adaları’nda aldı. Özellikle Büyükada’da yaşanan yoğunluk nedeniyle vapur seferlerinde aksamalar meydana gelirken, sahil şeridinde ve çarşı içinde insan trafiği durma noktasına geldi.
LGS sınavları nedeniyle okulların tatil olmasını fırsat bilen vatandaşlar, soluğu Prens Adaları’nda aldı. Özellikle Büyükada’da yaşanan yoğunluk nedeniyle vapur seferlerinde aksamalar meydana gelirken, sahil şeridinde ve çarşı içinde insan trafiği durma noktasına geldi.
VAPUR SEFERLERİNDE RÖTAR VE AŞIRI YOĞUNLUK
LGS sınavları nedeniyle okulların tatil olmasını fırsat bilen İstanbullular ve şehre gelen turistler Adalar’a adeta akın etti. Meydana gelen aşırı talep, deniz ulaşımında da ciddi aksamalara yol açtı. Saat 12.00’de Kabataş’tan hareket eden ve normal şartlarda 13.45’te Büyükada’ya ulaşması planlanan vapur, kapasitesinin tamamen dolması ve yaşanan yoğunluk sebebiyle adaya 25 dakikalık bir gecikmeyle yanaşabildi. Yolcular, tıklım tıklım dolu olan vapurlarda ve iskele çıkışlarında zor anlar yaşadı.
SAHİLDE YÜRÜMEK İMKANSIZ HALE GELDİ
Büyükada’ya ayak basan ziyaretçileri iskele meydanında, sahil şeridinde ve çarşı içindeki dar sokaklarda devasa bir kalabalık karşıladı. İnsan trafiğinin kilitlenme noktasına geldiği sahilde vatandaşlar yürümekte büyük güçlük çekti. Özellikle sahildeki yıkım yapılan bölgede oluşan fiziki daralma, yaya trafiğini daha da içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Bölgedeki bu tıkanıklık ve adım atacak yerin kalmaması, ada merkezinde adeta izdiham manzaraları oluşturdu. Tatilci yoğunluğunun gün boyu artarak devam etmesi bekleniyor.
Ada Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.