Büyükada’daki inşaat Adalıları rahatsız ediyor!

Büyükada’daki inşaat Adalıları rahatsız ediyor!
Yayınlama: 12.04.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:37
A+
A-

BÜYÜKADA/WHATSAPP HABER HATTI. Ada Gazetesi WhatsApp haber hattımıza gönderilen bilgi ve resimde, Büyükada’da Adalar Belediyesinin gözleri önünde yapılmakta olan üzerinde herhangi bir tabela olmadığı için kaçak olarak yapıldığı anlaşılan inşaat çalışmaları adalıları rahatsız ediyor.

Büyükada'daki inşaat Adalıları rahatsız ediyor!

Adalar Belediyesi, zengin işadamlarına / ceo’lara / holdinglere / büyük otel sahiplerine / turizm adı altında denize bitişik devasa otellerin yapılmasına göz yumarken Adalar’daki sade vatandaşın akan damının tamir edilmesine, evinin içine rutubet girmemesi için yapılan dış cephe boyasına, ufacık balkonun tamir edilirken 15 cm büyümesine, eski eser evindeki ahşap doğramasını PVC doğrama yapmasına, evinin içini boyamasına bile büyük para cezaları kesip daha sonra da savcılığa suç duyurusunda bulunup azami hadden mahkumiyet cezaları almalarını sağladıklarına şahit olmuştuk. Burası için bunlar neden geçerli değil.

Adalar Belediyesinin bu iki uç arasındaki davranışı  çifte standart bile değildir. Çünkü, yapılan illegal işler bile aynı ölçüde değildir. Zengin işadamları/ceo’ları/holdingler/büyük otel sahipleri “deveyi havudu ile yutup” korkunç rantlar sağlar iken, sade vatandaşın derdi ise rant değil akan çatısını onarmak “hayatını idame ettirmeye”çalışmaktır. Sade vatandaşın akan damı veya yaşamı için elzem imar işini imara aykırı işlere sokup anında ceza kesip YAPI TATİL TUTANAĞI tutulmakta iken sıra ensesi kalın otel sahiplerine geldiğinde belediye denetleme mekanizmasının çalışmamasının aklımıza gelen tek sebebi vardır. Başka izahı mümkün makul açıklaması da yoktur

 

NOT: Haber yapıldıktan sonra arayan müteahhit izin alınmadan buraya çivi bile çakılmayacağını ve burada herhangi bir tadilat veye inşai çalışmalar yapılmadığını belirtti.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.