Celalettin Ökten: “Benim ülkemin gençleri neden böyle kaliteli bir eğitim almıyor”

Celalettin Ökten: “Benim ülkemin gençleri neden böyle kaliteli bir eğitim almıyor”
Yayınlama: 09.12.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:34
A+
A-

Celalettin Ökten: “Benim ülkemin gençleri neden böyle kaliteli bir eğitim almıyor” Yrd. Doç. Dr. Celile Eren Ökten, “İmam Hatip okulları fikri Heybeliada’da filizlendi”

Celalettin Ökten: "Benim ülkemin gençleri neden böyle kaliteli bir eğitim almıyor"

Hayatı boyunca imam hatiplerin yaygınlaşması için mücadele eden, Türkiye’nin ilk İmam Hatip Lisesi Müdürü Mahmud Celaleddin Ökten düzenlenen etkinlikte anıldı.

Celalettin Ökten: “Benim ülkemin gençleri neden böyle kaliteli bir eğitim almıyor”

Celaleddin Ökten’in torunu Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Celile Eren Ökten yaptığı konuşmada, imparatorluğun yıkıldığı ve Cumhuriyet’in kurulduğu  çeşitli zorlukların hüküm sürdüğü bir dönemde dedesinin cesaretli davrandığından bahsederek şunları söyledi:

“Dedem 1882 doğumlu, hem Osmanlıyı hem de Cumhuriyet’i çok iyi biliyor. Ailecek yazları Heybeliada’da geçiriyorlar. Heybeliada’da Ortadoks dünyasının çok önemli bir okulu olan papaz okulu bulunuyor. Okulda Ruhban sınıfı yetiştiriliyor. Dedem orada papazlarla bir araya gelerek papazların eğitimini gözlemliyor. Papazlar, yabancı dil eğitimi, kimya, fizik eğitimi alırken, benim ülkemin gençleri neden böyle kaliteli bir eğitim almıyor diye düşünüyor dedem. İmam hatip okulları fikri oradan filizleniyor. Dedem için şu üç şey çok önemli: İşinin ehli olmak, hizmet etmek ve tevekkül etmek. Çok ileri yaşına rağmen hiçbir şekilde hizmetten vazgeçmiyor, çok ciddi bir hoca olduğu söylenir, dakik ve çalışkan.”

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, ömrü boyunca ilim, irfan peşinde koşarak imam hatip okullarının açılması ve yaygınlaşması için mücadele eden Mahmud Celaleddin Ökten’i, Esenler’de andı. Program, Mahmud Celaleddin Ökten’in hayatını anlatan belgesel gösterimiyle başladı. Moderatörlüğünü Gazeteci Belkıs Kılıçkaya’nın yaptığı panelde öğrenciler, “Bir Hareketin Öncüsü: Mahmud Celaleddin Ökten” konu başlıklı sunumlar yaptı.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.