CHP Adalar ilçe örgüt toplantısında Sansarlı,Tavşanlı, Balonlu gönderme!

CHP Adalar ilçe örgüt toplantısında Sansarlı,Tavşanlı, Balonlu gönderme!
Yayınlama: 24.11.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:30
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisinin Adalar İlçe Örgüt Toplantısı Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşti

Cumhuriyet Halk Partisinin Adalar ilçe örgüt toplantısına CHP Adalar İlçe Eski Başkanı Avni Kurtuldu’nun konuşması damgasını vurdu. Kurtuldu, konuşmasının 31 Mart 2019 günü yapılacak olan mahalli yerel seçimlerde Adalar Belediyesi Aday Adaylarına Sansarlı, Karabataklı,Tavşanlı, Balonlu ifadeler kullanması dikkat çekti.

Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşen örgüt toplantısında CHP Adalar İlçe Eski Başkanı Avni Kurtuldu konuşmak için kürsüye çıktı. Sözlerine “ Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti devamı olan Kuva-i Milliye ruhu ile yoğrulmuş anti emperyalist Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerli üyeleri” diyerek başlayan Kurtuldu, CHP’ye üye olurken atılan imzanın ne anlama geldiğini anlattı.

CHP DEMEK DEMOKRASİ DEMEK

Kurtuldu, “Değerli arkadaşlar, Cumhuriyet Halk Partisi demek çoğulculuk demek, katılımcılık demek, Cumhuriyet Halk Partisi demek insan hakları demek, demokrasi demek, özgürlük demek, Cumhuriyet Halk Partisi demek, en önemlisi emek demek, emeğe saygı demek, emeği öncelemek demek, peki bunları kim diyor? Ben demiyorum bunları Cumhuriyet Halk Partisi programı yazıyor ve burada bulunan bütün arkadaşların bu programı okuduğunu, içselleştirdiği varsayıyorum. Şöyle ki; Biz bu partiye üye olurken o forma bir imza atıyoruz. İmzanın üstünde de partinin programını okudum, kabul ediyorum diyoruz” dedi.

UMUT ORAN’I BERTARAF ETTİLER

Programa uyulmadığını eleştiren Kurtuldu, Umut Oran örneğini göstererek, “Bir milletvekili arkadaşımız 2015 yılında ön seçime katılarak aday olmak istediğini bildiriyor genel merkeze. Genel merkez kendisine diyor ki; ‘Senin ön seçime katılma da gerek yok. Biz seni kontenjandan uygun bir yere koyacağız ve milletvekili seçtireceğiz.’ Listeler açıklanıyor. Arkadaş bertaraf. Bertaraf edilen arkadaş Sosyalist Enternasyonal 2 başkanı Umut Oran arkadaşımız” dedi.

LİYAKAT YOK, EMEK YOK, EMEĞE SAYGI HİÇ YOK

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere değinen Kurtuldu,” Önseçim yok. İdeolojik, ilkesel hiçbir kriter yok. Hak getire! Liyakat yok. Emek hiç yok. Emeğe saygı hiç yok. Bu durumda ne oluyor? Aday adayı enflasyonu oluyor!” ifadelerini kullandı.

BU BÖLÜMDE ÜRÜN YERLEŞTİRME VAR!

Adalar Belediye Başkan Aday Adaylarını değerlendiren Kurtuldu, yapacağı eleştirileri için ‘bu bölümde ürün yerleştirme var’ diyerek şunları kaydetti:

“Bazı aday adayları vardır, aslında bunlar talimatla aday adayı olmuşlar. Aslında bunlar aday adayı değildir. Bir başkasının adına oradadır. O bir başkası ortaya çıktığında onun lehine çekilir. Bunlara ne denir? Tavşan aday!

Bazı aday adayları vardır. Aslında bunlarda belediye başkan aday adayı değildir. Bunlar belediye meclis üyeliğine fittir. Aslında gözü oradadır. Bunlara ne deniyor? Ne diyoruz? Sansar aday!

Bir de böyle her seçim ortaya çıkan, her tarafa zıplayan, her yerde hep o vardır, her yere çıkar, bunları da maydanoz aday, her şeye maydanoz!

Son günlerde çok yaşanıyor. Eğer önseçim olmazsa yine yaşanacak. Bazı aday adayları genel merkezden ‘ben işi bitirdim. Aday benim. Hiç kimse boşuna uğraşmasın’ diyor. Ne zamana kadar? Balon patlayana kadar! Bunlara ne diyoruz?  Balon aday!

Bazı aday adayları vardır. Bunlar sabah önseçim derler, bir bakarsınız öğleden sonra genel merkezin kapısına yatmış kendi atamasını yaptırmaya çalışıyor. Bunlara da sahte solcu aday diyoruz!

Bazı aday adayları vardır. İki satırını okumamışız, iki cümlesini duymamışız, siyasi duruşu nedir bilmiyoruz, bunların bir tek yaptığı şey vardır, bol bol fotoğraf çekmek, fotoğraf yayınlamak, kiminle?  İşte parti üst düzey yöneticilerden kimi yakalarsa onunla bir fotoğraf çeker ama altında siyasi duruşla ilgili, görüşüyle ilgili hiçbir yazı yoktur. Çıkıp şurada iki kelime söylememiştir. Bunlara ne diyoruz? Selfieci aday!

Bir de seçimden seçime ortaya çıkanlar var. Üç senede bir beş senede bir. Bir dalar üç sene sonra çıkar. Bir daha dalar beş sene sonra çıkar. Onlara ne diyoruz? Karabatak aday!

Şimdi paraşütle gelmeyi düşünen arkadaşlar paraşütçü adaylar, bakın burası Adalar ilçesi, buranın sisi var. Buranın fırtınası var. Buranın lodosu var. Bu hava ortamında paraşütle sizin istediğiniz noktaya inebilmeniz mümkün değil arkadaşlar. Siz savrulursunuz. İnemezsiniz. Savrulursunuz.

Korkak aday adayları var. Kendisine yapılan eleştiri, şantaj, küfür her neyse yapılmış fakat o kendisine küfür eden, şantaj yapan kişiden korktuğu için bir üçüncü kişi üzerinden cevap vermeye çalışan adaylar var. Azmettirici, tetikçi diyor. Ben azmettirici değilim. Hilmi Tanik de tetikçi değil. Onlara da korkak aday diyorum.  Hilmi Tanik orada bir sıkıntınız varsa söylersiniz!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 9 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.