CHP’den Adalar’a bir ithal başkan adayı daha!

CHP’den Adalar’a bir ithal başkan adayı daha!
Yayınlama: 27.01.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:29
A+
A-

CHP’de gözler bugün açıklanacak belediye başkan adayları için MYK’da. CHP’den de İstanbul’un ilçeleri için ilk bilgiler sızmaya devam ediyor.

CHP’de Adalar adaylığı gündeme gelen gazeteci Erdem Gül’ün adaylığının kesinleştiği bildirildi. Adalı olamayan Gül’ün Adalar’da ikametgahı dahi bulunmuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığının, CHP Adalar İlçe Başkanlığına dosyasını veren ve çoğunluğu Adalılardan oluşan adaylar arasından belediye başkan adayını seçmeyip dışarıdan aday atanması Adalar’da üzüntü ile karşılandı.

“MİT TIR”LARININ SANIĞI

Erdem Gül 1967 senesinde Giresun’da dünyaya geldi.  Gazetecilik kariyeri boyunca uzun süre parlamento muhabirliği yaptı. 2010 senesinde Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara temsilciliğine getirildi. 

MİT TIRLARI haberi nedeniyle 26 Kasım 2015 tarihinde dönemin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile birlikte tutuklandı. 92 gün sonra serbest bırakıldı. 

DAVANIN GEÇMİŞİ

6 Mayıs günü İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, Can Dündar ve aynı gazete Ankara sorumlusu Erdem Gül’ün yargılandığı davada mahkeme Can Dündar’a “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Erdem Gül de aynı suçtan suçlu bulundu ve 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek”, “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak” ve ”silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlarından tutuklanmıştı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT’e ait yardım TIR’larının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara Cumhuriyet Gazetesi’nde yer verdikleri gerekçesiyle yargılanan Dündar ve Gül hakkındaki kararı, 6 Mayıs 2016’da açıklamıştı. Mahkeme, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklama” suçundan Dündar’ı 5 yıl 10 ay, Gül’ü ise 5 yıl hapisle cezalandırmıştı.

BEKAROĞLU ÜSKÜDAR İÇİN AFFINI İSTEDİ

Üsküdar’da adaylığı gündeme gelen Mehmet Bekaroğlu’nun dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek affını istediği öğrenildi. Düzgünhaber’in edindiği bilgiye göre, bu talebe sessiz kalan Kılıçdaroğlu’nun, Üsküdar’a başka ismi aday yapması bekleniyor.
 
ERDEM GÜL LİSTEDE: ADALAR

CHP’de Adalar adaylığı gündeme gelen gazeteci Erdem Gül’ün adaylığının kesinleştiği bildirildi.

TUZLA ADAYI SALİM GÜRSOY

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tuzla İlçe belediye başkan adayının Salim Gürsoy olmasının kesinleştiği de bildirildi.

PENDİK’E ‘USTA’ ADAY

CHP’de Pendik ilçe belediye başkanlığına ise Mehmet Salih Usta’nın isminin MYK’ya sunulmasına karar verildiği öğrenildi. CHP’de Pendik ilçe belediye başkanlığına ise Mehmet Salih Usta’nın isminin MYK’ya sunulmasına karar verildiği öğrenildi.

SİLİVRİ, BÜYÜKÇEKMECE, SARIYER

İstanbul’da mevcut belediye başkanlarından Muharrem İnce’ye yakınlığıyla bilinen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Büyükçekmece Belediyesi mevcut Başkanı Hasan Akgün ve Sarıyer Belediyesi mevcut Başkanı Şükrü Genç’in adaylığının yeniden MYK’nin onayına sunulduğu ifade edildi.

KÜÇÜKÇEKMECE VE ÇATALCA DA MASADA

Öte yandan Küçükçekmece Belediye Başkan adaylığı için Kemal Çebi ve Çatalca Belediye Başkan adaylığı için ise Cem Kara’nın isminin MYK’nin onayına sunulduğu belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.