CHP’li meclis üyesinin Burgazadası’ndaki tente oyunu!

CHP’li meclis üyesinin Burgazadası’ndaki tente oyunu!
Yayınlama: 29.03.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Burgazada’da Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi’ndeki İndos plajına dökülen moloz ve iskele inşaatına İstanbul Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince müdahale edilerek, yasal işlem başlatılmış ama kanun nizam tanımayan Adalar Beledisinin CHP’li Meclis Üyesi Haluk Derman’ın yaptığı inşaata tutulan tutanak yırtılıp atılmıştı.

CHP'li meclis üyesinin Burgazadası'ndaki tente oyunu!

Burgazadası’nda 6 numara olarak bilinen İndos Halk Plajında iş makineleriyle kayalıkların parçalandığını ve çelik iskele yapıldığını gören ada sakinlerinin ihbarı ve tepkileri üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri bölgeye giderek inceleme ve tespitte bulundu.

CHP'li meclis üyesinin Burgazadası'ndaki tente oyunu!

Kaçak çalışmalar görünmesin diye yeşil bir bez parçasıyla ile kapatıldı

Öte yandan durdurulan sahil kesimindeki inşai çalışmalar görünmesin diye CHP’li Meclis Üyesi Haluk Derman tarafından yeşil tente ile kapatıldı.

Koruma bölgesinde yer alan Turgay C. adına kayıtlı ev için sözde KUDEB’ten onay alınıp Adalar Belediyesinden basit usul mesken tadilatı ve güçlendirme için ruhsat alındığı belirtilmiş. KUDEB’in verdiği izin ile sen bu kadar geniş kapsamlı bir inşaat çalışmasını yapamazsın. Resmen inşaat yapıyorsun. Kurul kararı gerek.

Konutun Milli Emlak Müdürlüğüne bağlı halka açık yani halkın malı plaj kısmında ise ruhsatta yer almayan alan açma ve iskele çalışması yürütüldüğü, kayaların iş makinaları ile oyularak 7-8 metre kot farkının merdiven yapılarak sıfırlanıp sahil kesiminin ruhsat sahibinin parseline katılmaya çalışıldığı ancak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları incelemenin ardından sahilin Marmara Bölgesi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde bulunması nedeniyle inşaat çalışmalarını durdurarak yasal işlem başlattığı gelen bilgiler arasında…

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. aşiyan dedi ki:

    Türk edebiyatının üstadlarından Tevfik Fikret’in oğlu Haluk için yazdığı Haluk’un Veda’ı adlı eserinden bir beyit ile giriş yapmak gerekir diye düşünüyorum.“İşte bir yol ki hep çakıl ve diken , Geçeceksin yarın bu yoldan sen “ Üstad bu eserinde oğluna mealen arkasına bakmadan gitmesi gerektiğini öğütlemektedir.Nitekim oğlu da bu tavsiyeye uyarak 1913 yılında ABD’ye yerleşerek din değiştirip rahip olmuş ve orada vefat etmiştir.
    Adaların tümü, Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu’nun 31.03.1984 gün ve 234 sayılı kararı uyarınca doğal, kentsel ve tarihsel nitelikleri ile korunmasını gerektiren “SİT ALANLARI BÜTÜNÜ” olarak ilan edilmiştir.Daha öncesinde de Gayrimenkul Eski Eserler Anıtlar Yüksek Kurulunun 1972-1976-1979 yıllarında değişik kararları bulunmaktadır. 17 Ağustos 2011 gün ve 28028 sayılıResmi Gazetede yayınlanan “ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME” ile Tabiat Varlıkları Komisyonları kurulmasına karar verilmiş ve Koruma Kurullarından tabiat konuları ayrılmıştır. 18 Ekim 2011 gün ve 28088 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “ TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KOMİSYONLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK” yayınlanarak akabinde komisyonlar kurularak göreve başlamıştır.
    İstanbul Adalar İlçesi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü İstanbul 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu görev ve yetki alanındadır.04 Kasım 2021 gün ve 31649 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile “Bazı Alanların Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak tespit ve ilan edilmesine ilişkin ekli kararın yürürlüğe konulmasına,2872 sayılı Çevre Kanununun 9 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.” denilmektedir.
    Habere konu olan inşaat bölgesinin resim ve videolarına baktığımda burada bir şeylerin yanlış olduğu çıplak gözle bile görülebilmektedir.Adalar ,Marmara Denizinin oluşumu sırasında su üzerinde kalan zirveler olmakla beraber kıyılara doğru falezler şeklinde denizle buluşmaktadır.Bu alanlar onbinlerce yılda oluşan doğal tabiat varlıkları olup böyle bir alanda herhangi bir inşai izin verilmesi yada inşai faaliyette bulunulması ilgili Tabiat Varlıkları Komisyonu tarafından gerekli incelemeler yapıldıktan sonra değerlendirmeye alınacak konudur.Kaldi ki böyle bir inşaat faaliyeti için sırasıyla ;
    1. Mevcut binanın yasal,iskanlı ve projesine uygun olması,
    2. Tapuda Riskli Yapı Şerhi olması,
    3. Yapılacak olan güçlendirme ,tadilatın binanın projesine aykırı olmaması,
    4. İnşaattan çıkacak olan yıkıntı atığının asbes riskine karşı İstanbul Valiliği İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü Çevre Yönetimi Şube Müdürlüğünden gerekli izinlerin alınması,
    5. 5.İnşaat faaliyetlerinin mahreç aldığı sokak cephesinden yapılması, gerekmektedir.
    İnşaatla ilgili olarak yapılan uygulamalar ve yapılacağı söylenen uygulamalara bakıldığında , binanın altından kuyu temel tekniği ile proje harici alan açıldığı,parsel içindeki değişik kotların önündeki Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki alana düzlemeye çalışıldığı,bu alana mahreç açıldığı,kaçak iskele yapıldığı ve bu işler yapılırken molozun denize doldurulduğu gözlenmektedir.Bu duruma göre asbesli molozdan denizaltı yaşamın zarar görüp görmediği,falez topografyanın ne kadar zarar gördüğünün belirlenmesi ,bitki örtüsünün durumu, bu işlemler ile ilgili cezai yaptırımların uygulanması vb.işler için konunun tek yetkilisi olan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü İstanbul 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’na çok büyük görev düşmektedir.Konu hakkındaki haberlerinde bu şekilde yapılması kamuoyunun aydınlanması için yararlı olacaktır.

  2. E. K dedi ki:

    3 dönemdir chpde olan adalar belediyesinde rant istanbuldaki sıradan ilçeden daha fazla. Artık biraz düşünün ada halkı bunlarmı sizi yönetcek. Adamlar temiz siyaset için geldi. Adaları ranta çevirdi. Herkes yassı adayı akp yaptı sanıyor evet planlar çevre bakanlığı yaptı ama inşaata izin veren Atilla denen zat. Lidoyu yaptıran farsakoğlu seferoğlunu yapan farsakoğlu. Yani ortada olan açık. He bunlara destek veren akpli meclis üyeleri.
    Kısacası sevgili arkadaşlar biz böyle oldukça ilçedeki haramiler daha çok devam eder.
    Önemli olan şu evi alan yapı sahibide yapan meclis üyeside suçludur. Umarım savcı bey görevini yapar soruşturmayı açar.
    Ayrıca önemli olan kaçak inşaatı bu haliyle durdurmak zorunda gerekirse ulusal basına verilsin cezalarını çeksinler