Çorlu’da 8 Mart eylemi

Çorlu’da 8 Mart eylemi
Yayınlama: 10.03.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:29
A+
A-

Tekirdağ/Çorlu Belediye’si önünde Bağımsız Kadın Birliği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla 10.03.2019 Pazar günü saat: 14:00’da bir basın açıklaması düzenledi.

Çeşitli işkollarında çalışan işçi, öğrenci, ev emekçisi, öğretmen kadınların bir araya gelmesiyle oluşan BKB (Bağımsız Kadın Birliği) adına açıklamayı Gönül Doğan okudu.

Doğan yaptığı açıklamada: “Kapitalist düzen kadın ve erkek emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarını giderek ağırlaştırıyor. Fakat cinsiyet temelli iş bölümünden dolayı kadınlar çifte ezilmeye maruz kalıyor.” Dedi.

“KADINLAR AYRIMCILIĞA UĞRUYOR”

Açıklamanın devamında Doğan: “İşyerlerinin sağlıksız koşulları hem evde hem işte çalışan kadınların sağlığını tehdit ederken yanı sıra mobbing, sözlü cinsel taciz, tecavüz, düşük ücret, güvencesizlik ve ayrımcılık en çok kadınları tehdit ediyor. Kadını kamusal alandan dışlayan, eve iten çocuk doğurmaya teşvik eden uygulamaların etkisiyle, kadınlara yönelik ayrımcılık, şiddet, sömürü ve yok sayma katlanarak artıyor.” Şeklinde ifadelerde bulundu.

“SÖMÜRÜYE KARŞI BİRLİK OLALIM”

Doğan: “Şimdi dünyanın pek çok yerinde emekçiler, kadınlar ayaktalar. Meydanlarda emekçi kadınlar temel hak ve özgürlükleri için mücadele ediyor. BKB olarak bizde sosyal mücadelenin bir parçası olduğumuz bilinciyle, ezilen, yok sayılan kadınlara sesleniyoruz. Kadın üzerindeki baskılara karşı birlik olup taşın altına elimizi atalım.” Dedi.

BKB Ritim Topluluğu ‘unda bir gösteri sergilediği açıklamayı Çorlulu yurttaşlar ilgiyle izledi. Açıklama olaysız son buldu.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.