“Cumhuriyet Döneminde Ümraniye” kitabı yayınlandı

“Cumhuriyet Döneminde Ümraniye” kitabı yayınlandı
Yayınlama: 04.04.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:28
A+
A-

İstanbul Şehir Üniversitesi Şehir Araştırmaları Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Ümraniye Atölyesi’nin son çalışması, “Cumhuriyet Döneminde Ümraniye: Şehirleşme, Toplum, Ekonomi ve Yönetim” kitabı okuyucuyla buluştu.

İstanbul Şehir Üniversitesi Şehir Araştırmaları Merkezi tarafından; tarih, sosyoloji, kamu yönetimi, planlama ve mimarlık alanlarından isimlerin katılım ve katkıları ile yazılan “Cumhuriyet Döneminde Ümraniye: Şehirleşme, Toplum, Ekonomi ve Yönetim” kitabı yayınlandı.

Şehir Araştırmaları Merkezi bünyesindeki Ümraniye Atölyesi’nin bir ürünü olarak ortaya çıkan kitap, İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Şehir Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr. Yunus Uğur, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alim Arlı, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Halil İbrahim Düzenli, İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eda Yücesoy ve Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) Türkiye Araştırmaları Merkezi Koordinatörü Serhat Aslaner’iniçerisinde yer aldığı bir ekip tarafından kaleme alındı. Ümraniye Belediyesi tarafından desteklenen kitap, ilçenin şehirleşme sürecini, demografik ve toplumsal yapısını, ekonomik dönüşüm süreçlerini ve idarî gelişimini ele alıyor.

“Cumhuriyet Döneminde Ümraniye: Şehirleşme, Toplum, Ekonomi ve Yönetim” kitabıÜmraniye serisinin II. kitabı olarak yayımlanırken, daha önce “Kuruluştan Cumhuriyet’e Ümraniye Tarihi-I” isimli eser okuyucuyla buluşmuştu. İlk kitap, kuruluşundan Cumhuriyet’e kadar süreçte Ümraniye’nin tarihini detaylı şekilde alıyordu.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.