Delege ağalığına son!

Delege ağalığına son!
Yayınlama: 20.08.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:35
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Adalar İlçesi delege seçimleri için parti içindeki bazı isimler bir açıklama yayımladı…

Delege ağalığına son!

Cumhuriyet Halk Partisi Adalar İlçesi delege seçimleri için parti içindeki bazı isimler bir açıklama yayımladı. Adalar CHP içinde önemli bir yere sahip olan bazı isimler delege ağalığı karşı çıkarak seçimlerinin parti içi demokrasi önündeki en önemli engel olduğu belirterek imzalı bir açıklama yayınladılar…

İmza toplanarak yapılan açıklamada;

‘Siyaset alanında yer almayı topluma hizmet olarak algılayan, toplum çıkarını kişisel çıkarının önünde tutan anlayışın iktidara gelebilmesi için delege ağalığına son verilmesi gerekir.

Liyakatsız ve (partiye)sadakatsız yığma üyelerden gücünü alan delege ağalığı sistemi, parti içi demokrasi önündeki en önemli engeldir.

Delege ağalığı sistemi parti içi seçimlerde haksız rekabet ortamını beslediğinden liyakatın önünü tıkarken, ayrıştırıcı ve parti içi barışı zedeleyici olmaktadır. Parti içi güçlerin müdahalesi ve baskısı en belirgin şekilde, aşağıdan yukarıya doğru etkisini delege seçimlerinde hissettirmektedir.

Sağlıklı, liyakatlı, nitelikli (aktif) üye yapısı ile parti içi seçimler tüm üyelerin katılımıyla ve çarşaf liste yöntemiyle yapılmalıdır. Belirlenen oranda üye önerisiyle herkes çarşaf listeye ismini yazdırarak her göreve aday olabilmelidir.

Biz aşağıda imzası olan Adalar ilçesi üyeleri; ayrıştırıcı olan, parti içi barışı dinamitleyen, parti içi demokrasiyi yok eden, haksız rekabetin önünü açan delege sistemine ve DELEGE AĞALIĞINA son verilmesini istiyoruz.’ ifadelerine yer verildi…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.