Denetimli Serbestlik Yükümlülerine Yönelik İlk Yardım Haftası Etkinliği Düzenlendi

Denetimli Serbestlik Yükümlülerine Yönelik İlk Yardım Haftası Etkinliği Düzenlendi
Yayınlama: 03.05.2024
A+
A-

Trafik ve İlk Yardım Haftası kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde yükümlülere yönelik İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı İlk Yardım Eğitmeni Acil Tıp Teknisyeni Ayşe CEREN tarafından eğitim gerçekleştirildi.

Trafik kurallarına dikkat çekmek ve ilk yardımın önemini vurgulamak amacıyla; her yıl Mayıs ayının ilk haftası Trafik ve İlk Yardım Haftası olarak kutlanır.

İlk Yardım Eğitmeni Acil Tıp Teknisyeni Ayşe CEREN günün anlam ve önemine istinaden ”İlk Yardım” konusunda bilinmesi gereken temel ifadelere değindi.

Hayatımızın her alanında ilk yardıma ihtiyaç duyabiliriz değil mi? Diyen Ayşe CEREN; İş kazaları, ev kazaları, afetler… İnsan hayatı her an her yerde felaketlerle karşı karşıya kalabilir. Bu gibi kritik durumlarda, sağlık profesyonelleri size ulaşıncaya dek olay yerinde ilk yardım eğitimi almış birinin bulunuyor olması sizin için hayati önem taşıyacağına vurgu yaptı.

TÜİK verilerine baktığımızda 2019 yılında Türkiye’de 174 bin 896 adet trafik kazası meydana geldiğini ve bu kazalarda 5 bin 473 kişi hayatını kaybederken 283 bin 234 kişi yaralandığını görüyoruz. Bu veriler ışığında İlk Yardımın ne derece önemli olduğunu görülmektedir.

İlk Yardım Nedir? Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla ilaçsız olarak yapılan uygulamalardır.

İlk Yardımcı Kime Denir? İlk Yardım Belgesi almış, insan vücudunun temel bilgilerine sahip, sakin kalabilen ve can güvenliğini ön planda tutan kişilere denir.

İlk Yardımın Temel Uygulamaları Nelerdir?
Koruma:Mevcut durumun daha da kötüye gitmesini engellemek amacıyla, olay yeri değerlendirmesi yapılması, var olan tehlikelerin ortadan kaldırılması ve güvenli bir alan oluşturulmasıdır.

Bildirme:Olayın veya kazanın en hızlı şekilde telefon veya diğer kişiler aracılığıyla sağlık ekiplerine haber verilmesidir.

Kurtarma (Müdahale):Hasta veya yaralıya ilk yardımın uygulanması aşamasıdır.
Hızlı ve sakin olunması gerekir.

Ayşe CEREN eğitimini ” İlk Yardım Her Şeyden Önce Bir İnsanlık Görevidir ” sloganıyla bitirdi.

Etkinlik adı : Denetimli Serbestlik Yükümlülerine Yönelik İlk Yardım Haftası Farkındalık Eğitimi
Etkinlik yeri : İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Dijital Eğitim ve Konferans Salonu

Etkinlik Tarih ve Saati :03.05.2024

Denetimli Serbestlik Yükümlülerine Yönelik İlk Yardım Haftası Etkinliği Düzenlendi Denetimli Serbestlik Yükümlülerine Yönelik İlk Yardım Haftası Etkinliği Düzenlendi Denetimli Serbestlik Yükümlülerine Yönelik İlk Yardım Haftası Etkinliği Düzenlendi Denetimli Serbestlik Yükümlülerine Yönelik İlk Yardım Haftası Etkinliği Düzenlendi

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.