Deniz Harp Okulu ve Lisesi 246’ncı Kuruluş Yıl Dönümü Törenle kutlandı

Deniz Harp Okulu ve Lisesi 246’ncı Kuruluş Yıl Dönümü Törenle kutlandı
Yayınlama: 19.11.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:25
A+
A-

Deniz Harp Okulu ve Deniz Lisesi’nin 246’ncı kuruluş yıl dönümü 18 Kasım 2019 tarihinde Heybeliada’da coşkuyla kutlandı

Törene Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan ÖZBAL ile görevdeki ve emekli komutanlar, mezunlar ve mensuplar katıldı

Heybeliada Mezarlığı’nda yatan müteveffa mensup ve mezun kabirleri subay ve öğrencilerden oluşan heyet tarafından sabah erken saatlerde ziyaret edildikten sonra kutlamalara geçildi.

246’ncı Kuruluş Yıl Dönümü Töreni, Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Erhan AYDIN’ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Konukları Heybeliada’ya Deniz Kuvvetlerine ait H/B ve S/G botları ve Öğrenciler tarafından kumanda edilen Eğitim Botlarının refakatinde getiren vapurun Heybeliada’ya gelişinden sonra Deniz Harp Okulu Öğrenci Alayı tarafından ön bahçede Sancak Açma Töreni, akabinde Tören Geçişi gerçekleştirildi. Törende ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan ÖZBAL’ın sınıf arkadaşlarından oluşan bir bölük geçişi gerçekleştirildi

Daha sonra sinema salonunda, Okul Komutanı, En kıdemli Mezun ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan ÖZBAL tarafından konuşmalar yapılarak, Deniz Kuvvetlerinin 2019 yılına ait faaliyet klibi izlendi Deniz Harp Okulu Korosu ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gençlik Korosu tarafından denizcilik marşları seslendirildi.

Dz.K.K. Oramiral Adnan ÖZBAL tarafından En Kıdemli Mezun, En Kıdemli Yönetici ve En Kıdemli Öğretmene anı objeleri takdim edildi Geleneksel Nöbet Devir-Teslimi sonrasında misafirler öğle yemeği verildi.

Dz.K.K.lığının köklü geleneğinin bir parçası olan kuruluş yıldönümü kutlaması, mezun ve mensup konuk personelin kendi yuvaları olarak gördüğü Heybeliada’dan Deniz Harp Okulu öğrencileri tarafından çimariva ile uğurlanmasıyla sona erdi

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.