Devlet Bahçeli: “Büyükada’da ne işiniz var”

Devlet Bahçeli: “Büyükada’da ne işiniz var”
Yayınlama: 25.07.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:35
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin gurup toplantısında yaptığı konuşmasında Büyükada’daki tutuklamalar ile ilgili konuştu.

Devlet Bahçeli: "Büyükada'da ne işiniz var"

“İstanbul Büyükada’da gözaltına alınan daha sonra tutuklanan sözde aktivistler arasında bir Alman vatandaşının bulunuyor olması ilişkilerde bir gedik daha açmıştır. Şu işe bakınız ki ajanların yeni maskesi olan aktivistlik 15 Temmuz’dan beri daha gündemdedir. Acaba bunların Büyükada’da ne işi vardır? Toplanacak başka yer mi bulamadılar? 15 Temmuz gecesi aynı yerde buluşup kalkışmanın başarıya ulaşması için plan yapan casuslardan sonra şu an tutuklu olan aktivistler neyin peşindedir? Bu artist ve aktivist makyajlı kişiler ne için görevlidir? Yargı sürecinden sonra suçları olmadığı tespit edilirse söylenecek bir şey yoktur. Varsa Almanya’nın söz söylemeye yüzü olmayacaktır. Almanya niye bu kadar korku içerisinde? Hangi ilişkinin açığa çıkmasından korkmaktadır? Bizim ülke olarak istediğimiz hainleri korumaya alacak kadar pişkindir?”

“Almanya Dışişleri Bakanı adeta meydan okumuş, rencide edici açıklamalarda bulunmuştur. “Türkiye’ye çok sabır gösterdik” diyecek kadar boyunu aşan sözler söylemiştir. Bu bakan sabır göstermese ne olacak, kaç yazacaktır? Almanya Ekonomi Bakanı suyu iyice bulandırmış, mesafe almaya çabalamıştır. Alman şirketleri ile ilgili çıkarılan dedikodular elbette iki ülkeye de zarar verecektir. Almanya terör örgütlerine kucak açmıştır.”

“Almanya’nın geri adım atmaya niyeti olmadığı sabittir. Mevcut şartlarda Türkiye ile Gümrük Birliği anlaşmasının uzatılmasının AB ile ortakları ile tartışacaklarını söylemesi krize yeni bir boyut kazandırmıştır. Gümrük Birliği anlaşmasında Türkiye’nin kayıpları bilinen bir gerçektir. Diyorum ki elinizden geleni ardınıza koymayın. Türkiye köle değildir, tutsak hiç değildir. 16 Nisan’da yapılan anayasa değişikliklerini hala kabullenemeyen, ayağımıza pranga vurmak için çabalayan Almanya’nın politikaları tutarlı, yapıcı değildir. Almanya, sözde aktivistleri bıraksın, ülkesindeki FETÖ’cü hainleri ön şartsız teslim etsin. Fazla laf gaf olacak, her gaf bir pot kıracaktır. Almanya’nın ekonomik gücü varsa Türk milletinin yenilmez imanı vardır”

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.