Devlet Tiyatroları Aspendos’ta

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya nazaran, 2021 yılı, Türk lisanı ve kültürünün en değerli şahsiyetlerinden Yunus Emre …

Devlet Tiyatroları Aspendos’ta
Yayınlama: 18.05.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya nazaran, 2021 yılı, Türk lisanı ve kültürünün en değerli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yılı olması nedeniyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri ortasına alınmış, 30 Ocak 2021’de Resmi Gazete’de yayımlanan genelgeyle de Cumhurbaşkanlığı tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmişti.

Bu kapsamda, Sönmez Atasoy’un yazdığı, Devlet Tiyatroları Genel Sanat Direktörü Mustafa Kurt’un yönettiği “Bizim Yunus” isimli oyun, 23 Mayıs Pazar günü saat 21.00’de Antalya Aspendos Antik Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Dekoru Hakan Dündar, kostüm tasarımı Funda Karasaç, ışık tasarımı Mustafa Bal ve müzikleri Nedim Yıldız’a ilişkin oyunda, “yüreklerimiz neyi arar bu yolculukta” teması işlenecek.

Yunus Emre’yi Ankara Devlet Tiyatrosu sanatkarı Alpay Ulusoy canlandıracak.

Oyun, Kültür ve Turizm Bakanlığının bu yıl Covid-19 önlemleri nedeniyle ramazan ayı için hazırladığı etkinlikler kapsamında, Devlet Tiyatroları tarihinde birinci sefer TRT 2’den canlı yayınla birinci gösterimini gerçekleştirmiş ve izleyenlerin beğenisini kazanmıştı.

NTV

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.