Devletin zirvesi Anıtkabir’de buluştu

Başkent Ankara’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin ilk durağı Anıtkabir’di. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret etti.

Devletin zirvesi Anıtkabir’de buluştu
Yayınlama: 31.10.2023
A+
A-

Cumhuriyetin 100. yıl dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyuna Türk bayrağı taşıyan çok sayıda motosikletli polis katıldı. Motosikletli polisler Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden Anıtkabir’e gidiş gelişlerinde eşlik etti.

Tören Erdoğan’ın Aslanlı Yol’un başındaki yerini almasıyla başlarken, kortejde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, yüksek yargı organlarının başkanları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları da yer aldı. Erdoğan, üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk’ün mozolesine bıraktı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

‘Emin ve ehil ellerde’

Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Erdoğan, deftere şunları yazdı: “Aziz Atatürk, milletçe ‘en büyük eserim’ dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Tarihimizin bu önemli dönüm noktasında zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı, gözlerini kırpmadan şehadete koşan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz… Türkiye’yi tarihinin en büyük yatırım hamleleriyle buluşturmuş bir yönetim olarak, ittifak ortaklarımız ve milletimizle birlikte Cumhuriyetimizin ikinci asrını ‘Türkiye Yüzyılı’ ile taçlandırmakta kararlıyız. Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir, emin ve ehil ellerdedir.”

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.