‘Doğru aday’ için ‘etnografik’ ekip

Yerel seçimler için geçtiğimiz hafta itibarıyla aday adaylığı başvurularını başlatan AK Parti “doğru aday tespiti” amaçlı isim bazlı anket çalışmalarına bu hafta başlayacak. Anket sonuçları, Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından kurulan “etnografik” ekibin gözlem çalışmaları ile karşılaştıracak.

‘Doğru aday’ için ‘etnografik’ ekip
Yayınlama: 21.11.2023
A+
A-

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara – AK Parti, her ilde vatandaşlara telefon anketi yoluyla “İlinizde belediye başkan adayı olarak kimi görmek istiyorsunuz?” sorusunu yöneltecek. 81 ilde parti teşkilâtına yönelik temayül yoklamasını ise 26 Kasım’da yapılacak. Seçimlerde “doğru aday tespiti” için beş kriter baz alınacak. Edinilen bilgiye göre yapılan isim anketleri ve temayül yoklaması adayların belirlenmesinde gözönünde bulundurularak ancak tek belirleyici olmayacak.

Yerel Yönetimler Başkanlığı geçtiğimiz aylarda deneyimli siyasetçilerden oluşan bir “etnografik” ekip kurdu. Partinin deneyimli isimlerinden oluşturulan etnografik ekip, her ilde sokağın röntgenini çekti; esnafın, vatandaşın nabzını tuttu. Saha çalışmasından elde edilen veriler geçtiğimiz hafta rapor haline getirildi. Anket sonuçları, “etnografik” ekibin gözlem çalışmaları ile karşılaştırıldıktan sonra rapor, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Çok yönlü tespit

Anket, gözlem ve temayül yoklamalarıyla birlikte il başkanlıkları, il yönetim kurulları ve milletvekillerinin görüşleri de alınacak. Erdoğan’ın illerde bazı eski yol arkadaşlarının değerlendirmelerine başvuracağı da belirtiliyor.

Öte yandan AK Parti AR-GE Başkanlığı, basında ve sosyal medyada belediye başkan adaylığı için konuşulan isimleri de mercek altına aldı; özellikle yerel medyada öne çıkan isimleri inceledi. AK Parti kurmayları, “Bu yöntemlerin hepsi birer araç. Sadece bir aracı kullanarak aday isimine karar vermek çok yanlış olur. Anketler tam anlamıyla belirleyici olmayacak ama bize bir fikir verecek. Gözlem de elimizde bir veri olarak duruyor. Vatandaş sahada kimi görmek istiyorsa AK Parti’nin adayı onlar olacak” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.