Duyanlara Duymayanlara Biz Onu Seviyoruz

Duyanlara Duymayanlara Biz Onu Seviyoruz
Yayınlama: 29.10.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:34
A+
A-

Cumhuriyetimizin 94. Yılı tüm Türkiye’de kutlamalarla devam ederken İdealtepe’de Türk Yüzme Master camiasına mensup yüzücüler ilginç bir kutlamaya imza attı.

Duyanlara Duymayanlara Biz Onu SeviyoruzDuyanlara Duymayanlara Biz Onu Seviyoruz

 

Cumhuriyetimizin 94. Yılı tüm Türkiye’de kutlamalarla devam ederken İdealtepe’de Türk Yüzme Master camiasına mensup yüzücüler ilginç bir kutlamaya imza attı. Adalar Belediyesi İmar Müdürlüğü’nde görev yapıp emekli olan Şerafettin Sönmez’in organize ettiği etkinlikte bir grup yüzücü Marmara’nın soğuk sularına girerek daha önce mendireğe yerleştirmiş olan ve yüzerek aldıkları Türk Bayrağını denizin içinde açıp hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuyarak Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar…

Duyanlara Duymayanlara Biz Onu Seviyoruz adı altında düzenlenen kutlamalara Türk Yüzme Master camiasına mensup yüzücülerin yanı sıra Ak Parti eski bakanlarından Kürşat Tüzmen’de katıldı. 20 yüzücünün 19 derece suya girerek düzenlediği etkinliğe vatandaşlar ilgi gösterdi.

20 yüzücünün 19 derece olduğu tahmin edilen suya girerek daha önce yerleştirilmiş Türk Bayraklarını mendireğin üstünden aldı. Türk Bayraklarını alan 20 yüzücü tekrar suya girerek etkinliğin düzenlediği yere geldi. Burada denizin içinde Türk Bayraklarını açan yüzücüler etkinliği izleyen vatandaşlarla hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu.

Etkinlikte vatandaşlara bir konuşma yapan Ak Parti eski bakanlarından Kürşat Tüzmen;

“29 Ekim bu sene 94. Yılını kutluyoruz. Bize armağan edilen, Mustafa Kemal Atatürk tarafından bize armağan edilen en değerli hazinelerden bir tanesi kıymetini iyi bilmemiz lazım” dedi.

Atatürk’ün köklerini hiçbir zaman inkar etmediğinin altını çizen Tüzmen, “ Bu coğrafyada kör topal demokrasiyle idare edilen komşu çevre ülkelere baktığınız zaman başka bir ülke yok. Biraz olsun rötuşların yapılması bazı şeylerin daha iyi hale getirilmesi gerekiyor inşallah bunlarda olur. Ancak şuna bakıyorum ki, etrafımızdaki bütün diğer ülkelerin kişi başına gelirleri bizden düşük buna AB’ye giren Yunanistan, Bulgaristan, Romanya’yı da dahil edebilirsiniz. Şimdi bunun nedeni ne? Aynı coğrafyadayız. Atatürk köklerine bağlı kaldı. Kökünü hiçbir zaman inkar etmedi” dedi.

Bir milletin bir bayrağı vardır

Devletlerin tarihlerinde bazen şan ve şerefle dolu olduğunu bazende gözünü yerden kaldıramayacağın hareketler olabileceğini söyleyen Tüzmen, “ Biz hiç bir zaman hak yemeden  buralara kadar gelmişiz. 15 Milyon kilometre kare bir topraktan 780 Bin kilometre kareye düşmüşüz daha gidecek bir yerimiz yok verecek bir parça toprağımız yok. Bunun farkına Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk farkına varmış. Her kesi toplamış bir araya getirmiş ve o Türklük çatısı altında bir millet, bir devlet, bu gün herkese göre söylenmeye çalışılıyor ama esas olan kavram oradan kaynaklanmaktadır. Türk Bayrağı’nın altında yaşayan herkes Türk’tür bu kadar. Bir milletin bir bayrağı vardır” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.