Ebru sergisi öncesinden

Ebru sergisi öncesinden
Yayınlama: 05.08.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:31
A+
A-

Kınalıada Su Sporları Kulübü’nde (KSSK ) 11 Ağustos 2018 tarihinde saat 14.00’da ‘Sosi Cindoyan Ebru Sergisi’ nin açılışı yapılacak. Sergi, 11-14 Ağustos 2018 tarihleri arası açık…

Ebru sergisi öncesinden

Ermeni Cemaatinin sevilen isimlerinden Sosi Cindoyan konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

Ebru sergisi öncesinden

Kadın da olsa, erkek de olsa, zengin veya fakir olsa, iş sahibi veya güç sahibi, mutlu veya mutsuz, şanslı veya şanssız da olsa, hayatında kendisi ile özdeşleşmiş bir uğraşı olmalı insanın. Ayaklarının üstünde sağlam basabilmene, toplum içinde bir yer edinmene yardımcı olacak belirli bir kültür seviyesine sahip bile olsan ruhunu veya bedenini geliştirebilmen için ömrünü sanatla, el becerileri ile veya sporla iç içe geçirmen sana bir dost desteği sağlar. Bir çocuğa verilebilecek en güzel hediye onu ufak yaştan bir faaliyetin içine atmaktır.

Hayat bu, bazen da tersten işliyor. Örneğin tüm uğraşlarımın yanı sıra beni Ebru Sanatı ile tanıştıran kişinin bu kez ebeveynlerim değil de kızım Lerna’nın olduğu gibi.

Galatart Ebru Atölyesinde başlayarak Ebru ile stres atmaya başlamam, yılları buldu. İçine öd ve su katılmış boyanın, denizkadayıfı eklenmiş Kitreli su ile uyum sağlaması zaman zaman zor olsa bile, gül dallarına bağlanmış atkuyruğu kıllarından yapılan fırça ile suya dökülen renklerin dansı bana huzur verir. Elinizle sihirli suya yatırılmış kâğıdı hafifçe okşadığınızda çok acele karar verip davranmanın mükâfatını alırsınız çünkü birkaç saatlik ebru çalışması neticesinde ancak bir iki hatasız kâğıttır sizi mutlu edecek olan. Sarı, kırmızı, yeşil, eflatun, tüm renklerin valsi ile elde ettiğiniz tablonun dünyada tek olduğunun bilinci ile kâğıdımızın bir an kurumasını ve keyifle ütüleyeceğiniz anı beklersiniz.

Adettendir, sorulur, bir anı anlatılması istenir. Beni en çok etkileyen bir anım var, onu sizinle paylaşmak isterim.

Arkadaşım, terebantinli bir çalışmamı hediye olarak yurtdışına götürmüştü. Tanımadığım yabancı uyruklu insanlar tabloyu duvara asıp bana da tebrik mahiyetinde fotoğrafını yollamışlardı. İşte insanın insana ve sanata verdiği değer önce kendisini yüceltir.

Ebru Sanatı ile ilgili duygularımı yazarken şunu da itiraf edeyim. Ben çalışkan bir Ebru hayranı değilim. Çok çalışmam lazım çok fakat benim başka hobilerim, uğraşlarım, sorumluluklarım da var.

Gerçek şu ki, sevgili boyalarım, fırçalarım, dızlarım, ebru kâğıtlarım, sevdim sizi. Bana iyi geldiniz.

Sosi Cındoyan

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.