Emniyet Müdürü Bingöl:”Sağlık için yürüyelim”

Emniyet Müdürü Bingöl:”Sağlık için yürüyelim”
Yayınlama: 02.07.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:27
A+
A-

Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü UKOME kararıyla girilmesi yasak olan yerlerde yasağa uymayan akülü araç ve bisikletleri toplamaya başladı.

Adalar’da bilhassa yaz aylarında artan nüfus sebebiyle dar olan ada yollarında büyük sorun olan, verilen ruhsatlar kadar bir de kaçak olarak ada yollarında terör estiren ve birçok şikayete konu olan akülü araçlar için sıkı denetim başladı. Yayalaştırılan yerlerde yasağa uymayan akülü araçlar ve bisikletler kamyonla anakaraya gönderiliyor.

Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl, uygulamanın kesinlikle yaşlı, engelli ve hasta vatandaşlarımızla ilgisi olmadığı bilhassa onların rahatı ve güvenliği için olduğu, uygulamanın son zamanlarda rayından çıkmış akülü araçların çocukların kullanımına kadar düşmesi ve korsan olarak kullanılan araçlara dönük olduğunun altını çizdi. Emniyet Müdürü Bingöl, uygulamanın ilçenin huzur ve güvenliğini sağlamak için ilçe dahilinde insan ve yük taşımacılığında kullanılan akülü araç trafik düzenini sağlamak, kullanım düzeni getirmek olduğunu ifade etti.

Bingöl: “Sağlıklı yaşam için yürüyelim”

Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl ise spor kıyafetleri ile yürürken bir fotoğrafını Facebook sayfasından yayınlayarak vatandaşlarına akülü araçlar yerine yürüyüş yaparak “hareket sağlık, sağlık gülmektir” mesajı verdi. Bingöl, çağımızın önemli iki hastalığı kalp damar hastalıkları ve obezite olduğunu belirterek bu iki hastalığında başlıca nedeni hareketsiz yaşam tarzı olduğunu belirtti. Düzenli aralıklarla yapılan yürüyüşler yeteri derecede kullanılmayan kas ve eklemlerin zamanla esneklik yeteneklerinin kaybedilmesinin önüne geçeceğinin altını çizen Bingöl, bunun da kan damarlarının elastikiyetlerini korumasına, halsizlik ve solunum sıkıntısının önüne geçilmesine yardımcı olacağını ifade etti. Bingöl ayrıca yürümenin felç riskini azalttığını, kan basıncını da düzenlediğini belirtti. Yürüyüş yapmanın şişmanlık riskini azaltarak, sindirimi kolaylaştırdığını ifade eden Bingöl, hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımız hariç Adalılara akülü araçlar yerine yürüyüşü tavsiye etti.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.