En fazla erozyon riski Kınalıada’da!

En fazla erozyon riski Kınalıada’da!
Yayınlama: 29.09.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:20
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir ve Planlama Müdürlüğü’nün çalışmalarına göre Adalar İlçesi’nde en fazla erozyon riski olan mahalle Kınalıada.

En fazla erozyon riski Kınalıada'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir ve Planlama Müdürlüğü, Adalar İlçesi Koruma Amaçlı Nazın İmar Planları çalışmalarda, Adalar İlçesi’nde erozyon riski en fazla olan mahallesinin Kınalıada, Kınalıada’nın Yassıada ve Sivriada’ya bakan arka tarafındaki ormanlık arazi olarak belirlerken Heybeliada, Burgazadası ve Büyükada’nın arka taraflarındaki ormanlık alanları ise orta şiddetli erozyon riski olarak belirledi. Sedef Adası’nda ise erozyon riski yok.

İstanbul geneline bakıldığında Orman içi erozyon alanları, daha çok Karadeniz kıyısı boyunca yer almakta. Orman ve fundalıklarda gözlenen erozyon, bu arazilerin dik eğimli ve bitki örtüsünün tahrip olması ile genelde artmakta.

Özellikle eğimi % 30 dan büyük, jeolojik olarak da ayrışabilen birimlerin olduğu yerler Orman içi çok şiddetli erozyon alanları.

Eğimi % 30 dan az jeolojik olarak da ayrışabilen birimlerin olduğu alanlar ise şiddetli erozyon alanları.

Eğim değeri % 20 den az olan ve ayrışabilen kayaların bulunduğu alanlar ise çok düşük şiddetli erozyon alanları olarak değerlendi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.