Engin Çelik, Heybeliada esnafıyla alıp veremediğin ne?

Engin Çelik, Heybeliada esnafıyla alıp veremediğin ne?
Yayınlama: 07.07.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:17
A+
A-

Adalar Belediyesi, Adalar’da uygulanan işgaliye ücretlerini güncelledi. Kınalıada, Burgazada ve Büyükada’da alınan ücretlerde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Engin Çelik, Heybeliada esnafıyla alıp veremediğin ne

Adalar Belediyesi Adalar’da uygulanan işgaliye ücretlerinde Kınalıada, Burgazada ve Büyükada’da ücretlerde herhangi bir değişiklik yapmazken Heybeliada’da alınan işgaliye ücretlerinde %100 artırıma gitti. Dolayısıyla Heybeliada esnafına yapılan bu hakkaniyetsizliğin sebebi araştırılmaya başlandı.

Konuyla ilgili DSP Meclis Üyesi Av. Muzaffer Yıldırım meclise bir önerge verdi. Yıldırım verdiğin önergede, Heybeliada Mahallesine 2021 yılı işgaliye bedelinin %100 arttırıldığını belirtti. Büyükada, Burgazadası ve Kınalıada’da bu oranın arttırılmayarak doğru olanın yapılarak esnafın pandemi döneminde korunduğunu belirten Yıldırım, Heybeliada’daki oranın %100 arttırılmasının bir yanlışlık olarak yapıldığına inandığını bu yanlışın düzeltileceğini inandığını belirtti.

Heybeliadanın CHP’li meclis üyesi Nesrin Karanfil Dayı’da söz alarak önergeyi destekler bir konuşma yaptı. Heybeliada esnafa uygulanan işgaliye ücretinde %100 artışın hakkaniyetli olmadığını ve düzeltilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Vizyonsuz esnaf

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in ise verdiği cevapta, Heybeliada esnafının bunca sene eksik işgaliye ödediğini, yapılanın şimdi adaletli olduğunu belirtti. Daha önce esnaf ile ilgili vizyonsuz kelimesi kullandığı öne sürülen Çelik’in birahanecilikten başkan yardımcısı olduğunu unuttuğu görülüyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.