Erdoğan’ın telefon diplomasisi sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail-Filistin çatışmalarının durması yönündeki temaslarını sürdürüyor.

Erdoğan’ın telefon diplomasisi sürüyor
Yayınlama: 18.10.2023
A+
A-

İSTANBUL DHA – Erdoğan, dün İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Erdoğan, Reisi ile görüşmesinde, Gazze’ye insani yardımların ulaştırılması için Türkiye’nin yoğun çaba sarf ettiğini, gerilimi artırıcı adımlardan uzak durulması gerektiğini ve İsrail-Filistin meselesinde karşılıklı atılacak müspet adımların kalıcı çözümü beraberinde getirebileceğini ifade etti.

Erdoğan, Sunak ile görüşmesinde ise Gazze’deki insan hakları ihlallerine karşı, başta Batılı ülkeler olmak üzere, uluslararası toplumun etkin çıkışlar yapması gerektiğini, krizi derinleştiren kışkırtıcı adımlar yerine yıllar boyunca Filistin’e verilip tutulmayan sözlerin hatırlanması ve gereğinin yerine getirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Erdoğan, Miçotakis ile görüşmesinde Türkiye’nin  bu çatışmalı sürecin sonlandırılması için her türlü gayreti gösterdiğini ve buna devam edeceğini ifade etti. Erdoğan, bölge ülkelerinin de barışı korumanın yanı sıra çatışmaların ve insan hakları ihlallerinin durdurulması için çaba gösterip dünyaya bu yönde mesaj vermesi gerektiğini belirterek tepkileri artıran değil, azaltan adımların bir an önce atılmasının doğru olacağını dile getirdi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.