Esenyurt ve Adalar için yeni gelişme

Esenyurt ve Adalar için yeni gelişme
Yayınlama: 09.02.2024
Düzenleme: 09.02.2024 08:46
A+
A-

CHP’nin pazartesiye ertelenen Parti Meclisi’nden Esenyurt ve Adalar için bir karar çıkması beklenirken, DEM Parti’de bu iki ilçe de kendi adaylarının desteklenmesi gibi bir duruma karşı yol haritasını oluşturdu. Yol haritasının belirleneceği yazılı bir protokol metni talep eden DEM Parti, 14 Mayıs seçimleri öncesinde düştüğü hataya düşmek istemediği gelen bilgiler arasında.


DEM Parti, CHP yönetiminin, Esenyurt ve Adalar belediyesini kendileri içinde beklektiklerinin farkında. Pazarlıkların sürdüğü kurulların takvimi de buna göre şekilleniyor. Kritik ilçeler için bu hafta içi toplanması öngörülen CHP Parti Meclisi, DEM’in bugünkü aday açıklaması dikkate alınarak pazartesi gününe ötelendi. DEM Parti Meclisi’nden çıkacak karar CHP’nin Akdeniz, Esenyurt, Adalar belediye başkan adaylarının kim olacağını belirleyecek.


CHP kurmayları DEM Parti ile yapılan görüşmeler ışığında İstanbul’da ilçe adaylarının belirlenmesinde “kent uzlaşısı” formülünün çalışmalarının da sürdüğünü söyledi. Partinin Adalar, Esenyurt gibi bazı ilçelerde DEM Parti’nin de destekleyebileceği, kent uzlaşısı tanımına uyan adaylar üzerinde durduğu belirtildi. Ancak CHP kurmayları, “DEM Parti ile uzlaşı için bazı ilçelerde aday göstermeme gibi bir durum yok” bilgisini de yineledi.

CHP’nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarıyla ilgili sürpriz yaşandı. Bugün ya da yarın için planlanan toplantılar pazartesi gününe ertelenirken, pazartesi günü yapılacağı duyurulan aday tanıtımı ile birlikte seçim beyannamesi açıklaması ise 18 Şubat Pazar gününe kaydırıldı. Son dakika ertelemeleri için hafta sonu bazı ilçelerde yapılacak önseçimler gerekçe gösteriliyor. Kulislerde Hatay, Çankaya, Kadıköy, Bakırköy, Sarıyer’in yanı sıra DEM ile “kent uzlaşısı” adı altında yürütülen olası seçim işbirliğinde adları geçen Adalar ve Esenyurt’un da aralarında yer aldığı bazı önemli yerlerle ilgili aday tartışmaları işaret ediliyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.