Etiketçi hocadan şimdi de mavi açılım

Etiketçi hocadan şimdi de mavi açılım
Yayınlama: 15.06.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:31
A+
A-

Adalarımızın etiket sorununu devamlı suretle gündeme taşıyan ‘etiketçi hoca’ olarak da bilinen emekli öğretmen İsmet Kulaksız şimdi de motor seferlerine el attı.

Etiketçi hocadan şimdi de mavi açılım

Adalarımızda her platformda etiket sorunu gündeme taşıyan emekli öğretmen İsmet Kulaksız motor seferlerini gündeme taşıdı. Yazdığı dilekçelerle bilhassa Kınalıadalılar tarafından olumlu karşılanan Mavi Marmara’nın Bostancı- Kınalıada seferlerinin Kınalıada’dan başlamasında etkili oldu.

Hatırlanacağı üzere Mavi Marmara Bostancı-Kınalıada-Burgazada seferlerinde yaz saati uygulamalarına geçtiği bu dönemlerde motorları artık direkt Kınalıada’dan başlatma kararı almış bu karar Kınalıadalılar tarafından olumlu karşılaşırken Burgazadalılar tarafında eleştirilere sebep vermişti. Kış saati uygulamasında bazı seferler Kınalıada’dan başlarken bazı seferler Burgazadası’ndan başlatılıyordu.

Mavi  Marmara  Müdürlüğüne defalarca  dilekçe yazdı

Mavi  Marmara  Müdürlüğüne defalarca  dilekçe yazarak  gerçeği  görmelerini  sağladığını belirten Kulaksız, Bostancı–Kınalıada   gidiş  dönüş 38 ile 40 dakika arası, Bostancı – Burgazada arası ise gidiş dönüş tam 90 dakika olduğunu mantıklı ulaşımın şimdi uygulanan seferler olduğunun altını çizdi. Bu ulaşım tarifesiyle yepyeni bir Kınalıada’nın doğduğunu belirten Kulaksız, Kınalıada-Bostancı 18 veya 20 dakika, Bostancı-Kınalıada deniz taksi ile 6 dakika, İDO Deniz Otobüsü ile Kınalıada-Eminönü 24 dakika sürdüğünü ve Kınalıada’nın yepyeni boyutlar kazanacağını söyledi.

Beyoğlu Çiçek Pasajı gibi hareketlenecek

Etiketçi hocadan şimdi de mavi açılımİsmet Kulaksız belediye ve tüm ticari işletmelerin ortaklaşa çalışmalar yapması ve projeleri geliştirmesi sayesinde Büyükada, Burgazadası gibi Kınalıada’nın kış aylarında bir canlanma olacağını söyledi. Dört seneden beri motor tarifelerinin böyle olması gerektiğini ilgili kuruşlara yazdığını belirten Kulaksız, etiket sorunun çözülmesiyle birlikte Kınalıada’nın Beyoğlu Çiçek Pasajı gibi hareketleneceğini, maalesef adalarımızda böyle projeleri kimsenin yapmadığı kendisinin bunları söylemekten dilinde tüy bittiğini ama artık yavaş yavaş başarıya ulaştığını söyledi.

Bisiklet sporu ve yürüyüş sporunun merkezi olacak

Adalarımızın doğal yapısı gereği temiz hava bakımından zengin olduğunu belirten Kulaksız, kınalıada’nın etrafının 3850 metre olduğunu, doğal yapısı gereği her yerden denize girme imkanı olduğunu, asfalt yolları nedeniyle bisiklet sporunun son zamanlarda arttığını, yürüyüş ve doğal güzelliklerle birlikte adalarımızın diğer ilçelere göre yerli- yabancı turist bakımından daha fazla avantajlara sahip olduğunu ancak Kınalıada’nın bu avantajlardan tam olarak yararlanamadığının altını çizdi.  Kulaksız, bu tarife sistemiyle Kınalıada’nın bilhassa kış aylarında daha hareketleneceğini, Adalar’da emlak işiyle uğraşanların evlerin değerleneceğini söylediğini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.