Fazıl Say Burgazadası Konseriyle Sait Faik’e Merhaba Dedi

Fazıl Say Burgazadası Konseriyle Sait Faik’e Merhaba Dedi
Yayınlama: 26.06.2014
Düzenleme: 27.06.2014 08:41
A+
A-

Fazıl Say Burgazadası Konseriyle Sait Faik’e Merhaba Dedi

 

Burgazadası 25 Haziran Çarşamba günü tarihi günlerinden birini yaşadı. Fazıl Say’ın, Sait Faik ölümünün 60’ıncı yılında bestelediği eserin dünya prömiyeri dalgaların ve martıların sesleri altında gerçekleşti.

Saatler öncesinde Burgazadası sokaklarını doladuran dinleyiciler sahil restoranlarında ve cafelerde bir araya gelerek konserin başlama saatini beklediler. Konser başladığında bilet bulabilen şanslı kişiler oturma alanlarında yerlerini alırken kimi müzik severler kıyılarda oturarak kimileri de tekneleriyle gelerek denizden dinlemeye başladılar.

Fazıl Say, Sait Faik’in Stelyanos Hrisopulos Gemisi öyküsünden yola çıkarak bestelediği eserde şarkıları Serenad Bağcan ve Zeynep Halvaşi seslendirdi. Öyküyü ise Songül Öden, Demet Evgar ve Esra Bezen Bilgin oynadı.

Fazıl Say’ın Sait Faik’i Hatırlamak adlı eseri tiyatronun, müziğin ve edebiyatın bir arada olduğu gelen dinleyicilere unutamayacakları ada ve müzik dolu bir gece yaşattı.

Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç eşi Müfide Aytaç, eski milletvekili ve bakanlardan Ali Topuz, Metin Tüzün’ün yanı sıra Hürriyet Gazetesi Yazarı Doğan Hızlan, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Can Dündar’da konseri izlemeye gelenler arasındaydı.

 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.