Fikri Işık iftarı Heybeliada Korveti’nde personelle yaptı.

Fikri Işık iftarı Heybeliada Korveti’nde personelle yaptı.
Yayınlama: 23.06.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:36
A+
A-

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmir’deki incelemeleri kapsamında iftarı Heybeliada Korveti’nde personelle yaptı.

Fikri Işık iftarı Heybeliada Korveti'nde personelle yaptı.

Bakan Işık, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığındaki incelemelerinin ardından rıhtımda demirli olan milli gemi Heybeliada Korveti’ne geldi.

 

Bakan Işık’ın gemiye çıkışı sırasında “silistre” adı verilen, üst rütbeli subay ve protokol üyelerinin savaş gemilerine çıkışında çalınan geleneksel denizci düdüğü çalındı. Bahriyeli geleneklerine göre gemiye çıkışında ilk olarak geminin arka bölümündeki Türk bayrağını selamlayan Bakan Işık’ı Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele karşıladı.

 

Tören mangasını selamlamasının ardından Bakan Işık ve Oramiral Bostanoğlu’na “TCG Heybeliada” yazılı şapka takdim edildi. Geminin demir alıp rıhtımdan ayrılmasının ardından Bakan Işık ve Oramiral Bostanoğlu’na brifing verildi.

 

Bakan Işık’ın milli imkanlarla üretilen ve özgün tasarıma sahip TCG Heybeliada’daki incelemelerinin ardından taranmış kanal geçişi yapıldı. Seyir sırasında ise TCG Heybeliada ile TCG Bartın arasında posta çantası alma-verme eğitimi gerçekleştirildi. Protokol üyeleri tarafından da takip edilen eğitimin başarıyla tamamlanmasının ardından Bakın Işık, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu, Donanma Komutanı Oramiral Kösele, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu ve diğer davetliler, iftar için hazırlanan salona indi.

 

TCG Heybeliada’nın Ege Denizi’nde seyri sırasında yapılan “TCG Heybeliada için iftar vakti” anonsunun ardından Işık ve beraberindekiler oruçlarını açtı. İftarı gemi personeliyle yapan Bakan Işık sonrasında onlarla sohbet etti. Bir süre daha seyrine devam eden geminin rıhtıma yanaşmasının ardından Işık ve beraberindekiler TCG Heybeliada’dan ayrıldı.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.