Gazeteci Hrant Dink, öldürüşünün 14’üncü yılında anılıyor

Gazeteci Hrant Dink, öldürüşünün 14’üncü yılında anılıyor
Yayınlama: 19.01.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:19
A+
A-

Gazeteci Hrant Dink, öldürüşünün 14’üncü yılında anılacak. Her yıl 19 Ocak’ta Dink’in vurulduğu yerde, yayın yönetmenliğini yaptığı Agos gazetesinin eski binasının önünde düzenlenen anma, bu yıl salgın nedeniyle internet üzerinden yapılacak.

Gazeteci Hrant Dink, öldürüşünün 14’üncü yılında anılıyor

İnternet üzerinden canlı yayınlanacak anma yarın 14.45’te başlayacak. Sembolik olarak Buradasın Ahparig yazan pankartlar, Dink’in öldürüldüğü yere bırakılacak. Sanaçtılar anma öncesi çağrı metnini seslendirdirerek “Buradasın Ahparig” dedi.İstanbul Osmanbey’deki eski Agos’un binası Sebat apartmanına dün akşamdan itibaren Dink’in fotoğrafları ve güvercinler yansıtıldı.Gazeteci Dink, 19 Ocak 2007 günü binanın önünde silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.

Bazı yollar kapalı

Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Halaskargazi Caddesi’nde düzenlenecek olan anma programı nedeniyle saat 11.00’den itibaren anma etkinliğinin bitimine kadar trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar şöyle: Halaskargazi Caddesi, Tavukçu Feti Sokak, Saksı Sokak (Ergenekon Caddesi girişi), Pangaltı 2236 nolu ışıklar, Özgür Sokak Şişli istikameti, Zafer Sokak Şişli istikameti trafiğe kapatılacak.

Gazeteci Hrant Dink, öldürüşünün 14’üncü yılında anılıyor

Ada Gazetesi Hrant Dink ziyareti

Gazetemizin kurucusu rahmetli Hikmet Abanoz ile 2014-2019 yılı CHP Adalar Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Avedis Kevork Hilkat, Kınalıada’nın sorunları ile ilgili yıllar önce Dink’i ziyaret etmişti.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.