Gazze’nin ahı sizi bir gün vuracaktır

Ateşkes ve diyalog çağrılarını yineleyen Erdoğan Gazze’de çocuklar, kadınlar öldürülürken sessiz kalınamayacağını vurguladı “İsrail savaş suçu işliyor. İsrail seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz, bunun hazırlığı içindeyiz” diye konuştu.

Gazze’nin ahı sizi bir gün vuracaktır
Yayınlama: 30.10.2023
A+
A-

Gülden Çoktan – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama tepki için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen “Büyük Filistin Mitingi”nde konuştu. Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen mitingde kalabalığa hitap eden Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

BİR İŞGALCİSİN, ÖRGÜTSÜN: Ülkemizin güneyinde, kuzeyinde, doğusunda, batısında ve hatta bunların ötesinde yaşanan hiçbir hadisenin çıkan hiçbir krizin kurulan hiçbir ittifakın Türkiye üzerine oynanan oyunlardan bağımsız olmadığını bilin. Hamas, terör örgütü değildir dedim ya bundan İsrail çok rahatsız oldu. İsrailli yöneticilerin, en üst seviyede dile getirdiği kavramların altını kazıyın. Hepsinin içinden ülkemiz topraklarını da kapsayan bir ihanet haritası çıkar. 1947’de Gazze, Filistin buralar neydi? Bugün ne? Ya İsrail, sen buralara nasıl geldin? Sen bir işgalcisin. Sen bir örgütsün. Batı sana borçlu. Ama Türkiye’nin sana borcu yok. Türkiye sana borçlu olmadığı için Erdoğan, böyle konuşuyor. Biz mazlumlardan yanayız.

EY BATI SİZE SESLENİYORUM: Dün Ukrayna, Rusya savaşında katledilen siviller için timsah gözyaşları dökenler, bugün binlerce masum çocuğun ölümünü sessizce seyrediyor. Yahu, Ukrayna’da ölenler için gözyaşı döktünüz de Gazze’de ölen bu yavrular için niçin sesiniz çıkmıyor? Ey Batı size sesleniyorum. Siz, yeniden bir hilal haçlı mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz. Eğer böyle bir gayretin içerisindeyseniz biliniz ki bu millet ölmedi. Bu millet dimdik ayakta. Ve yine aynı şekilde, aynı kararlılıkla Libya’da neysek Karabağ’da neysek bilesiniz ki Orta Doğu’da oyuz. 

İSRAİL BİR PİYONDUR: Kimi vicdanlı sesleri bir kenarda tutacak olursak Gazze’de yaşanan katliam topyekün Batı’nın eseridir. Çocuk katillerine partilerine verdikleri tam desteği demokrasi, insan hakları, adalet gibi kavramlarla gizlemeye çalışmaları da ayrı bir komedidir. Herkes biliyor ki İsrail bölgede sadece günü geldiğinde feda edilecek bir piyondur. Hiçbir oyunun sonsuza kadar sürmeyeceği gibi Batı’nın bu sinsi ve kirli taktiği de artık deşifre olmuştur. 

İSRAİL SAVAŞ SUÇLUSU: Şimdi İsrail, bizde seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz. Ve şimdi bunun hazırlığı içindeyiz. Çalışmalarını yapıyoruz ve savaş suçlusu olarak İsrail’i dünyaya tanıtacağız. Ama batılı liderler bırakın buna tepki göstermeyi İsrail’e ateşkes çağrısı dahi yapmıyor. Ey Batı ne kadar çocuk ölmesi lazım. Ne kadar kadın ölmesi lazım. Ne kadar yaşlı ölmesi lazım ki siz ateşkesi ilan edin. Ey dünya, bütün bu gerçekleri görüyorsunuz. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri haykırıyor. Ama duymuyorsunuz. Sağır oldunuz. Kör oldunuz. Bunlara asla kulak vermediniz. Hani ben Davos’ta demiştim ya. Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz demiştim. Bunlar öldürmeyi iyi bilenler. Çünkü bunlar sadece öldürmeyi bilir.

BİZE KULAK VERİN: Zalimlerin Filistin halkının hayatından defolup gidecekleri günleri de göreceğiz. İnsanlık tarihinin hiçbir döneminde zalimin zulmünün sonsuza kadar sürdüğü vakii değildir. Geçtiğimiz günlerde İsrail yönetimine yaptığım çağrıyı burada bir kez daha ifade ediyorum. Boyunuzu da, çapınızı da, yüreğinizi de aşan zırvalarla, tavırlarla, sözlerle Türk milletinin merhamet duygularını törpülemeyin. Çünkü emin olun tıpkı atalarınız gibi sizler ve sizlerin de çocukları ileride buna ihtiyaç duyacak. Gelin mazlumlara yardım ulaştırma talebimize, barışı tesis etmek için diyalog kapılarını açma çağrımıza kulak verin.

BEDELİNİ ÖDEYECEKSİNİZ: Ey İsrail, oylama yapıldı Birleşmiş Milletler’de. Ne oldu? 120 ülke İsrail’e ne dedi. Ateşkes için evet deyin dedi. 40 çekimser kaldı. 14 tane ülke İsrail’in yanında yer aldı. Yani İsrail sen dünyada yalnızlığa mahkumsun. Ve bundan sonra da mahkum olacaksın. Ne yaparsan yap. Savaşın bir ahlakı ve hukuku var. Sivilleri hedef almak, bu ahlaka ve hukuka sığmaz. Ama bilesiniz ki bunun bedelini eninde sonunda ağır ödeyeceksiniz. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Bu çocukların bu kadınların, bu Gazzeli’nin ahı sizi bir gün vuracaktır. Ben şu anda milletimin burada gösterdiği şu duruşu ve inanıyorum ki gönül dünyanızdan gelen şu öfkeyi, şahsım, milletim adına gerçekten selamlıyorum. Karşınızda ben de gerçek manada eğiliyorum.

Yüz binlerce kişi İsrail’in Gazze’de uyguladığı zulme dur demek için Atatürk Havalimanı’nda toplandı. Ozan Güzelce-İhsan Sercan Özkurnazlı

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.