Geleceğin Barbarosları Savarona’da yetişecek

Tuzla’da 800 dönümlük arazi üzerinde inşa edilen Deniz Harp Okulu, kuruluşunun 250’nci yıl dönümü münasebeti nedeniyle kapılarını gazetecilere açtı.

Geleceğin Barbarosları Savarona’da yetişecek
Yayınlama: 16.11.2023
A+
A-

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul – Her geçen gün gücüne güç katan Türk donanmasına personel yetiştiren Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanlığı, bu yıl 10’nu kadın, 12’si yabancı öğrenci olmak üzere toplam 466 mezun verdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın nitelikli insan gücünü karşılamak için okulda 13 dost ve müttefik ülkeden 96 misafir askeri öğrenci olmak üzere halihazırda toplam 1685 öğrencinin eğitimleri sürüyor. Okulda harp okulu öğrencilerine, askerliğin gerektirdiği liderlik ve yöneticilik niteliklerinin yanı sıra savaş gemilerinde ve denizaltılarda görev yapabilmeleri için de modern yöntemlerle askeri eğitim veriliyor.

5 yıllık eğitim süreci

Okulun içerisinde 55 klasik dershane, 4 amfi, 5 bilgisayar destekli U tipi lisan laboratuvarı, 5 bilgisayar destekli kabin tipi lisan laboratuvarı, 4 bilgisayar laboratuvarı, 27 laboratuvar, 1 Gökevi (Platoryum), 1 Köprüüstü Simülatörü, 1 GMDSS Simülatörü ve 1 Radar ve ECDIS Simülatörü bulunuyor. Harp okulu öğrencileri, bir yılı hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl eğitim görüyor. Öğrenciler, denizlicilik eğitimlerinin yanı sıra bilgisayar, elektrik-elekronik endüstri, gemi inşa ve makine mühendisliği olmak üzere 5 mühendislik dalında eğitiliyor. Öğrenilen teorik bilgilerin uygulaması yıl içinde eğitim botlarında ve yelkenli teknelerde yapılıyor. Yıl sonunda da İleri Denizcilik Eğitimleri (İDE) ve Açık Deniz Eğitimleri (ADE) icra ediliyor.Mezun olan öğrenciler iki diploma alıyor. Birincisi Deniz Subaylığı diploması, ikincisi birinci sınıfın sonunda seçtikleri mühendislik dallarından aldıkları YÖK onaylı lisans diploması. 

Öğrenciler teorik eğitimlerini uygulamalı derslerle pekiştiriyor.

Deniz Harp Okulu yetkililerinin verdiği bilgiye göre, 17 Ağustos 2023 tarihinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınan, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirası olan M/Y Savarona da öğrencilerin eğitiminde kullanılacak. Yetkililer Savarona’nın bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanıp öğrenci seyirleri için kullanılacağını kaydetti.

Deniz Harp Okulu, kuruluşunun 250’nci yıl dönümü nedeniyle kapılarını gazetecilere açtı. Okulda bu yıl, 1685 öğrenci eğitim görüyor. Öğrenciler arasında 13 ülkeden öğrenci de bulunuyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.