Girişimler Performans Artırma Yöntemleri ile Güçleniyor

Girişimler Performans Artırma Yöntemleri ile Güçleniyor
Yayınlama: 26.12.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:29
A+
A-

2018 yılını İnovasyon ve Tasarım yılı ilan eden Lüleburgaz Belediyesi, Trakya Bölgesi’ndeki girişimcilik ekosistemini canlandırmak adına faaliyetlerini sürdürüyor.

Girişimler Performans Artırma Yöntemleri ile Güçleniyor

Bu doğrultuda Startup Trakya ile ortaklaşa Ment.Base Girişim Çemberi’ni hayata geçiren Lüleburgaz Belediyesi, girişimci ve girişimci adaylarının bir araya gelerek bir çember oluşturduğu etkinlikler serisi kapsamında sektörün önde gelen isimlerini ağırlıyor. Girişim Çemberi’nin son etkinliğinde ise performans geliştirme ve iş yönetimi ele alındı.

23 Aralık 2018 tarihinde Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde gerçekleştirilen Girişim Çemberi etkinliğinde bilgisayar mühendisi ve girişimci Erol Bozkurt ile İnovanka’nın kurucu ortağı Gökhan Geyik konuşmacı olarak yer aldı. Performans geliştirme ve iş yönetimi konularının mercek altına alındığı etkinliğe, girişimci ve girişimci adayları tarafından yoğun katılım gösterildi.

İşlevselliği ispatlanan metodolojiler ile performansı artırmak mümkün

Lüleburgaz Belediyesi’nin girişimcilik ekosistemini güçlendirme vizyonuyla hayata geçirdiği Lüleburgaz İnovasyon Merkezi (LİMER) kapsamında düzenlenen Girişim Çemberi etkinliğinde katılımcılara işlevselliği ispatlanan metodolojiler aktarıldı. Etkinlikte, hem bireysel hem de takımlarda kullanılabilen ve üstelik dünyanın her yerinden önemli bireyler ve ülkeler tarafından tercih edilen yöntemlere dair değerli bilgiler paylaşıldı.

Erol Bozkurt ve Gökhan Geyik tarafından katılımcılara gün içi performans artırma yöntemi Tracy Metodolojisi, verimli çalışma için odaklanma yöntemi Pomodoro, üretkenlik sistemi Getting Things Done, hedef belirleme ve vizyon paylaşım yöntemi OKR, etkili zaman yönetimi 70/20/10 ve yazılım projelerinde kullanılan uygulama geliştirme yöntemi Scrum gibi metotlar aktarıldı.

Houston Üniversitesi mezunu bilgisayar mühendisi Erol Bozkurt’un çeşitli sektörleri kapsayan 25 yıllık deneyimleri boyunca edindiği uzmanlık alanları, iş modeli geliştirme, sistem analizi, süreç iyileştirme ve ürün yaşam döngüsünü kapsıyor. Aynı zamanda üniversitelerde dersler veren ve yazarlık da yapan Bozkurt, halihazırda MikiMoka projesiyle öne çıkıyor. İnovanka kurucu ortaklarından Gökhan Geyik ise kültür, inovasyon ve pazarlama alanında sunduğu destekleriyle çeşitli kurumların büyümesine önayak oluyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.