Gönüllüler Ada Sahillerini Temizledi

Gönüllüler Ada Sahillerini Temizledi
Yayınlama: 07.08.2013
Düzenleme: 07.08.2013 08:57
A+
A-

Gönüllüler Ada Sahillerini Temizledi

Gönüllüler Ada Sahillerini Temizledi

 

Çevre kirliliğine dikkati çekmek için Akbanklı gönüllüler, DenizTemiz Derneği/TURMEPA işbirliğiyle Kınalıada’da kıyı temizleme etkinliğine katıldı- Etkinlikte 22 kilogram cam, 53,5 kilogram plastik, 7,5 kilogram kağıt ve 25 kilogram metal olmak üzere toplam 108 kilogram atık toplandı

 

Çevre kirliliğine dikkati çekmek için Akbanklı gönüllüler, DenizTemiz Derneği/TURMEPA işbirliğiyle Kınalıada’da kıyı temizleme etkinliğine katıldı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Akbanklı gönüllüler, Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada’da çöp yığınlarının bahar ve yaz aylarında yarattığı yoğun kirliliğe dikkati çekmek için önemli bir etkinliğe imza attı.

Bugüne kadar ilköğretim öğrencilerine tasarruf bilinci eğitimleri, hayvan barınağı ziyaretleri, Belgrad Ormanı temizliği, “Vakit Yok Projesi” kapsamında ilköğretim öğrencilerine çevre eğitimleri, kitap ve oyuncak toplama kampanyaları gibi birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan Akbanklı gönüllülerin son etkinliği, İstanbul’un en değerli tarihi ve turistik mekanları arasında yer alan Adalar’da gerçekleştirildi.

Kınalıada’daki etkinlikte Akbanklı gönüllüler, DenizTemiz Derneği/TURMEPA’nın denizlerin ve kıyıların kirlenmesini önlemek ve kirlilikle mücadeleyi özendirmek amacıyla düzenlediği Kıyı Temizleme Hareketi’ne katıldı.

Kınalıada Suryolu’ndaki kıyı temizleme etkinliğine, Akbank çalışanlarının aileleri ve arkadaşları da dahil oldu. Etkinlik öncesinde Adalar Belediyesi’nin çevre mühendisleri, Adalar’daki kirlilik ve nedenleriyle ilgili Akbanklı gönüllüleri bilgilendirdi.

Akbanklı gönüllüler, daha sonra TURMEPA eğitmenleri tarafından takımlara ayrılarak, çeşitli takım oyunu egzersizlerine katıldı ve ardından temizlik etkinliğine başladı.

Etkinlikte 22 kilogram cam, 53,5 kilogram plastik, 7,5 kilogram kağıt ve 25 kilogram metal olmak üzere toplam 108 kilogram atık toplandı. Atıklar, Adalar Belediyesi’nin atık teknesinin toplaması için kıyıda bırakıldı.aa

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.