Görevden el çektirin!!!

Görevden el çektirin!!!
Yayınlama: 08.11.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:25
A+
A-

Adalar Asliye Ceza Mahkemesi’nde 11.10.2019 tarihinde 4 savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin pek çok zorluklardan sonra kabul edildiği Büyükada Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan Dr. Ayşegül Kırıkçı’nın davasının görülmesine başlandı.

Hatırlanacağı üzere İstanbul’un Adalar ilçesinde sağlık merkezinde görevli Doktor Ayşegül Kırıkçı’nın, hasta verilerini usulsüz olarak paylaştığı, bazı memurları fişlediği iddia edilmiş bizde Eylül sayımızda “Memurlar Fişlendi mi?” başlıklı bir haber yaparak Adalıları bilgilendirmiştik.

Haberde, Adalar’da aile sağlığı merkezinde aile hekimi olarak görev yapan Doktor Ayşegül Kırıkçı’nın yüzlerce hastanın kişisel verilerine, kullandığı ilaçlara ve hastalık bilgilerine ulaştığı, bu verileri yaydığı, kimi memurlar hakkında da “Şu ilacı kullanıyor. Bakanlığa söylesem görevden alınır” şeklinde beyanlarda bulduğu iddia edilmişti. Şikâyetler üzerine Kırıkçı hakkında soruşturma başlatıldı.  Kırıkçı’nın avukatlığını yapan 31 Mart yerel seçimlerinde AKP Adalar Belediyesi Başkan Adayı Özlem Öztekin Vural’ın ise davanın açılmasını engellemek için siyasi nüfuzunu kullanarak iki savcıyı birer yıl arayla birini Şırnak’a diğerini de Kütahya’ya sürdürttüğü iddia edilmişti. Vural, hakkında çıkan bütün iddiaları reddetmişti. 

Sır perdesinin yavaş yavaş aydınlandığı Ayşegül Kırıkçı’nın hakkında ağır suçlamalar olan dava Adalar Asliye Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmaya 20 mağdur ve müşteki, müşteki avukatlarından Behlül Ablak ve sanık avukatı Özlem Öztekin Vural katıldı. Daha önce şikayetçi olan bazı mağdurların ve müştekilerin bilinmeyen bir sebeple şikayetlerini geri çekmesi “Acaba baskı mı yapılıyor?” sorusunu akıllara getirdi.

Sanık Ayşegül Kırıkçı’nın mazeretsiz olarak duruşmaya katılmaması dikkat çekti. İstanbul Valiliğinin davayla ilgili bilgilendirme talep ettiği ortaya çıktı. Duruşmaya katılmayan veya mazeretli olarak katılmayan mağdur ve müştekilerin beyanda bulunmaları için duruşmanın 24.01.2010 günü saat 10.20’a bırakılmasına karar verildi.

Trabzon 5. Asliye Ceza mahkemesinin TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın SGK dosyasına giren beş memurla ilgili 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmesi ve bu cezayı ertelememesi sonucu kişisel verilerin korunmasıyla ilgili Türk Devletinin ve mahkemelerin bu konularda ne kadar hassas olduğu görüldü. Bu suçlar, basit, önemsiz suçlar değildir.  Sanık Ayşegül Kırıkçı, görev başında bir aile hekimidir. Aile hekiminin Dr. Ayşegül Kırıkçı’nın yaptığı kamu görevinde aldığı güçle mağdur ve müştekileri baskı altına alabileceğini ve ifadelerini etkiliyebileceği ve delileri karartabileceği belirtiliyor. Davanın selameti açısından ceza davası devam ettiği sürece Dr. Ayşegül Kırıkçı’nın geçici olarak işten el çektirilmesinin veya pasif göreve atanması kamu vicdanı rahatlatacağı gelen bilgiler arasında.

Öte yandan Dr. Ayşegül Kırıkçı’nın daha önce Antalya Asliye Ceza Mahkemesi’nde iki ayrı suçtan ceza aldığı ve cezaların 5 yıl ertelendiği ortaya çıktı. Kırıkçı’nın bir hanıma hakaretten bir sefer 1500 TL bir sefer de 500 TL ceza aldığı ve cezanın ertelendiği belirtildi. Davanın sonucu Kamuoyunda merak konusu oldu.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.