Hafize Elibollar Ortaç‘ın ” Resim Sergisi 16 Mayıs’ta Büyük Kulüp’te açılacak

Hafize Elibollar Ortaç‘ın ” Resim Sergisi 16 Mayıs’ta Büyük Kulüp’te açılacak
Yayınlama: 14.05.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:28
A+
A-

Hafize Elibollar Ortaç‘ın “Sonsuz Döngü” Resim Sergisi 16 -31 Mayıs 2019 tarihlerinde Büyük Kulüp’te açılacak. Serginin açılış kokteyli 18 Mayıs Cumartesi 17.00-19.00 saatleri arasında yapılacak.

Sergilerinde uzun zamandır “Nar” ögesini kullanan sanatçı bu sergide Varlığımızın Gerçeği “Sonsuz Döngü” temasını işlemiş. Hafize Elibollar Ortaç “Sonsuz Döngü” hakkında; ” Varoluşumuzda doğum, yaşam ve ölüm bu döngünün içinde sürer. Sonsuz döngünün içinde yaşam kendini dünya kurulduğundan beri tekrar etmektedir. Nar, doğum, hayat, çocuk, bolluk, bereket ve ölümün simgesi olarak kullanılmıştır. İran, Urartu, Mezopotamya ve Ege kültüründe edebi kaynaklarda sıkça sözü geçer ve sembolik önemi ön plana çıkar. Narın üzerinden çok sayıda aşk şiiri yazılmıştır. Antik Mısır’da insanlar ölünce yaşamın tekrar etmesi umuduyla narla birlikte gömülürlermiş. Grek mitolojisinde tanrıçalarla özdeşleşmiştir. Rhea, Hera, Aphrodit’le bütünleşmiştir. Demeter ve Persephone ile de birlikte anılır. Nar “Kan” kırmızısıdır, kan yaşamı temsil eder. Bu simge Titanlar tarafından yaralanan Dionysos’un kanından filizlendiğinin söylenceleri arasındadır. Nar  bu yönüyle ”savaş  kanı”nı simgelemektedir. Kadının üretkenliğinin de simgesidir nar. Bekaretin evlilikte kaybedilmesini simgeler. Kadını  temsil eden narın içinde odacıklar beyaz perdeyle bölünmüş bir aileyi simgelemektedir. Narın her bir tanesi bir insan gibidir. Hiç bir tanesi diğerlerine benzememektedir. Tıpkı parmak izi gibi… Narın üzerine bir çok efsaneler söylenmiştir. Estetik açıdan narın görselliği zerafeti her zaman insanda farklı duygu ve anlamlar yüklemiştir. “diyor.

HAFİZE ELİBOLLAR ORTAÇ Kimdir?
Hafize Elibollar Ortaç 1959’da Erzurum’da doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Ana Sanat Dalı’ndan 1983’de mezun oldu. Mimar Sinan Üniversitesi’nde iki sene Prof. Ercüment Tarcan’dan iç mimarlık eğitimi aldı. 
 Ardından resme yöneldi. “Maltepeli Ressamlar Grubu”na katıldı. Yedi yıl çalıştıktan sonra İngiltere’ye gitti. Hastings’de dil eğitimi ile birlikte resim çalışmalarına hız verdi. Hastings Güzel Sanatlar Akademisi’nde bir yıl Prof. Tony Norman ve John Gott atölyesinde misafir öğrenci olarak devam etti . Türkiye’ye döndükten sonra resim ve seramik öğretmenliği yaptı. Maltepe’de kendi  atölyesini kurdu. 9 kişisel sergi ve 100den fazla çeşitli karma sergilere katıldı. Eserlerinden bazıları yurtiçi ve yurtdışında özellikle de İngiltere, Fransa, Belçika, Yunanistan, Japonya, Çin ve Almanya’da özel koleksiyonlarda bulunmaktadır . Yurt içinde çeşitli çalıştaylarda da çalıştı  Sanatçı  Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD), Sanatlar Müzesi Derneği, Görsel Sanatlar Vakfı (GÖRSAV) ve Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD) Üyesidir. Halen kendi resim atölyesinde akademiye öğrenci hazırlamakta ve resim çalışmalarına devam etmektedir.

Büyük Kulüp; Operatör Cemil Topuzlu Cad. No:42 Çiftehavuzlar Kadıköy

Haber: Erol Ünal

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.