“HAYDİ” Adalar’daki sokak hayvanlarını gönüllü beslemeye devam ediyor

“HAYDİ” Adalar’daki sokak hayvanlarını gönüllü beslemeye devam ediyor
Yayınlama: 26.12.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

Adalar İlçe Emniyeti bünyesinde bulunan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, Adalar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dr. Feramis Çifçi’yle beraber hafta sonu sokak hayvanlarını gönüllü olarak besleme kapsamında uygulamalarına devam ediyor.

HAYDİ Adalar'daki sokak hayvanlarını gönüllü beslemeye devam ediyor

Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, İstanbul’un en sakin ilçesinde çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçları önlemek için çalışırken aynı zamanda hafta sonu dinlemeden yanlarında taşıdıkları mamalarla sokak hayvanlarını gönüllü olarak beslemeye devam ediyor.

Adalar’da kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, hayvanlara yönelik her türlü eyleme karşı ilk müdahaleyi yaparken ada sakinlerinin huzur ve güvenliğini de sağlıyor.

İçişleri Bakanlığının talimatıyla geçen yıl Türkiye’nin 81 ilinde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirlikleri kuruldu. İstanbul’da asayiş ekipleri içinde çalışmalarını yürüten birim, Adalar’da ise ilçe emniyet müdürlüğü bünyesinde amirlik olarak faaliyete geçti.

Diğer polislerinkinden farklı tasarlanan kıyafetler giyen ekip, bagajında klimalı kafes, kedi ve köpek yakalama aparatı ile filenin yer aldığı özel araçla göreve gidiyor.

Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) mobil uygulaması veya diğer yollardan gelen ihbarın ardından harekete geçen ekip, hayvanlara karşı işlenen suçlarda yasal işlem yaparken, gerektiğinde olay yerinde ilk müdahalede de bulunuyor.

Ekip, hayvanlara kötü davranan, işkence yapan, döven, aç ve susuz, aşırı soğuk ve sıcağa maruz bırakan, bakımlarını ihmal eden, fiziksel ve psikolojik acı çektiren, cinsel istismarda bulunan, zararlı yiyecek ve içecek veren, tehlike arz eden hayvanları beseleyen kişiler hakkında Hayvanları Koruma Kanunu (HKK) çerçevesinde işlem yapıyor.

Ekiptekiler ayrıca, hayvana çarpıp yardım etmeden kaza yerini terk eden sürücü, horoz veya bakımı tehlikeli köpekler gibi hayvanları kumar maksadıyla dövüştüren, yer ve imkan sağlayanlar ile sahipli hayvanları öldüren veya yaralayan kişiler hakkında da Türk Ceza Kanunu ve HKK’nın ilgili maddeleri uyarınca yasal prosedürü uyguluyor.

Tıbbi yardıma ihtiyacı olan hayvanlar için ivedilikle veteriner çağıran ekip, yeniden sahiplendirilmesi veya koruma altına alınmasını sağlamak amacıyla el koydukları hayvanları yerel yönetimlere veya ilgili kuruluşlara teslim ediyor.

Tüm bunların yanı sıra gün içinde sık sık adada devriye gezen ekip, yanlarında taşıdıkları mamalarla sokak hayvanlarını gönüllü olarak besliyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.