Heybeliada Aile Hekimliği’nde neler oluyor!

Heybeliada Aile Hekimliği’nde neler oluyor!
Yayınlama: 17.07.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:16
A+
A-

Heybeliadalılar son günlerde Heybeliada’da bulunan Aile Hekimliği’nden şikayetçi. Sosyal Medya da olumsuz paylaşımlar çığ gibi büyüyor.

Heybeliada Aile Hekiminin izne çıkmasıyla başlayan olumsuzlukların önüne geçilemeyince şikayetler çığ gibi büyüdü. Yerine gelen doktorun tutumu Heybeliadalıların tepkisini çekmiş durumda. Aile hekiminin yerine gelen doktorun bir hastanın kızını kovduğu ve daha sonrada geçici geldiği görevini terk ettiği öne sürülüyor. Aşılarını yaptırmak için Aile Hekimliğine giden adalıların aşılarını yaptıramadığı gelen bilgiler arasında. Adalar İlçesine vekaleten bakan İlçe müdürünün ise olan bu tatsızlıklar üzerine özür dilediği öne sürüldü. Bu olumsuzluklar bayram öncesi Heybeliadalıların tadını kaçırmış durumda.

Heybeliadalı bir vatandaşımız: “Heybeliada Aile Hekimliğinin Doktoru Sosin Fıslı izne çıkınca yerine Adalar İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Celalettin Bey görevlendirildi. 13- 14 Temmuz da Resim öğretmeni Sevinç ERDOĞAN’ ın kızı Tuğba Erdoğan ile 3 gündür tahlil sonuçlarının verilmemesi yüzünden konuşurken birden Tuğba Hanımı kovmuş ve kendisine görevi bırakarak Aile Hekimliğini terk etmiştir. Hemşire de rapor almıştır. Biontech aşının 2. Dozunu yaptırmak için giden Adalılar ve bebek aşılarını yaptırmak için giden Adalılar kapıda kalmıştır. Beklemeye geçen Adalılar 16 Temmuz Cuma günü gittiklerinde yine kapı duvar olunca şikayetler sosyal medyadan herkese ulaşmıştır. Sorun ise şu, neden doktorun yerine doktor, hemşirenin yerine hemşire görevlendirilmediğidir? Şikayet edenlerden birkaç kişiyi arayan Adalara vekaleten bakan Bekir Necati Şimşek ise sadece özür dinlemiştir.  Aslında görevi Aile Sağlığını boş bırakmamak olan Müdür Bey hakkında soruşturma başlatılıp, başlatılmağı da merak konusudur” dedi.

Başka bir Heybeliadalı ise; “İlgili birimlere sabah sekizden itibaren sorunlar bildirildi. Bebek aşılarımızda bildirildi. Bugün Heybeliada’da aşı yapılamadı. Vatandaş mağdur, isyan eti, vekaleten bakan İlçe Sağlık Müdürü Bekir Necati zaten adada yok, sosyal medyadaki paylaşım yapanları arayıp bayramdan sonra aşıları yaparız diyor doktor, Heybeliada aile sağlında hastalara bağırıyor, kimse ilçe sağlık müdürüne ulaşamıyor, çünkü vekaleten Adalara bakıyor, kimsenin umurunda değil, bu yapılan halka zulümdür, lütfen Sağlık Bakanlığı bu konuyla ilgilensin, biz Adalar’da oturanlar, hizmet eden İlce Aağlık Müdürü istiyoruz, vekaleten değil, asaleten diyor vatandaş” dedi.

Sosyal Medya da ise eleştiriler çığ gibi büyüdü…

Heybeliada Aile Hekimliği'nde neler oluyor!
Heybeliada Aile Hekimliği'nde neler oluyor!
Heybeliada Aile Hekimliği'nde neler oluyor!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.