Heybeliada Çamlimanı Mevkii’nde yangın

Heybeliada Çamlimanı Mevkii’nde yangın
Yayınlama: 29.06.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:27
A+
A-

Heybeliada çamlimanı sanatoryum mevkide saat 14.45 sularında yangın çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle büyüme tehlikesine karşı Heybeliada itfaiyesi önlem almaya çalışıyor. Domuz Tepesi olarak da adlandırılan yerde itfaiyenin müdahalesi sürüyor. Maltepe’den çıkarma gemisiyle ek takviye ekipleri yangın yerine ulaştı

Heybeliada’da ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etmek için olay yerine sevk edildi. İtfaiyenin yangına müdahalesi sürüyor

Heybeliada’da ormanlık alanda saat 15.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle çevreye yoğun dumanın yayıldığını gören vatandaşlar durumu hemen itfaiyeye bildirdi. Yangına müdahale etmek için olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiyenin yangına müdahalesi sürüyor.

VALİLİK AÇIKLAMASI

İSTANBUL Valiliği, Heybeliada’da çıkan yangınla ilgili bir açıklama yaparak, “Yangın, Orman Bölge Müdürlüğü Ekiplerinin karadan ve havadan müdahalesiyle saat 16:30’da kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir” dedi. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Bugün saat 15:00’de Adalar ilçemiz Çamlimanı mevkiinde henüz bilinemeyen bir nedenle çıkan yangında 1 hektarlık alandaki kızılçam ormanı zarar görmüştür. Yangın, Orman Bölge Müdürlüğü Ekiplerinin karadan ve havadan müdahalesiyle saat 16:30’da kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Söndürme çalışmalarına 2 adet yangın söndürme helikopteri 4 adet orman itfaiyesi ekibi müdahale etmiştir. Yangının çıkış sebebinin tespitine ilişkin soruşturma başlatılmıştır.” 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.